31 Ekim 2011 Pazartesi

dosya: Topuksuz topuklu

 Topuksuz topuklular olayı tam olarak nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama benim için, 2008'de Victoria Beckham'ın aşağıdaki PVC çizmeleriyle başladı diyebilirim, tabi o zamanlar Lady Gaga yoktu...

Topuksuz ayakkabılar fizik kurallarına karşı geliyor gibi gözükse de tam birer fetiş objesi ve inanılmaz albenisi var. Nasıl giyilir, nasıl yürünür tavsiyesi vermek isterdim ama takdir edersiniz ki pek çokları gibi stilettolar bile zaman zaman beni ürkütürken, bu ayakkabıları bulmayı, bulup da almayı, alıp da giymeyi düşünmedim. En iyisi bu iddialı ayakkabıları uzaktan takip etmek. Victoria Beckham'ın PVC çizmeleri Antonio Berardi, Lady Gaga'nın aşağıda gördüğünüz topuksuz bootieleri ise Norita Katatehana imzası taşıyor.


Aşağıdaki fotoğraf da Lady Gaga topuksuz ayakkabılarıyla düşerken çekilmiş. İbret olsun koydum, ikoncan olucam diye rezil olmayın. (Gaga rezil olmuş demiyorum, Lady Gaga düşünce rezil olmaz ama siz olabilirsiniz)


Aşağıdaki topuksuz ayakkabılar ise Guiseppe Zanotti tasarımı. Bu ayakkabılar topuksuzla dolgu topuk arasında geziniyor ve oldukça hoş bence. Biraz daha giyilebilir ve hala çekici. Lucy Hale'in bu ayakkabılar Cengiz Abazoğlu elbisesiyle kombinlediğini de eklemeden geçemeyeceğim, işin içinde bizden biri varsa geçemiyorum:) Sağdaki ise bir Disney yıldızı Victoria Justice. O da Zanotti'nin topuksuz ayakkabılarını tercih etmiş ama üzerine giydiği tuhaf buruşuk kağıt görünümlü elbiseyi hiiiçç beğenmedim söyleyeyim, ki kendisini de tanımam etmem zaten.



1 yorum: