7 Mart 2012 Çarşamba

United Nude ayakkabıları

Daha önce sanatsal/deneysel ayakkabı tasarımcısı olarak Kobi Levi'yi incelemiştim. Şimdi de iki Hollandalı tasarımcı Rem Koolhaas ve Galahad Clark'ın oluşturduğu United Nude Markası'na bir bakalım. Rem Koolhaas belki de bilinen en ünlü mimar Rem Koolhaas'la aynı adı taşıyor olsa da ve hatta o da Rem Koolhaas gibi TU Delft'te mimarlık eğitimi almış olsa da ayakkabı işine gönül vermiş. Tasarımlardaki mimari çizgiden hemen bunu anlamak mümkün. Markanın diğer tasarımcısı Galahad Clark ise ailesindeki yedinci nesil ayakkabı ustası imiş ve aslen İngiliz olan köklü Clark ailesi, Clark's marka ayakkabıların yaratıcısıymış. Vizyon sahibi, orjinal, öncü tasarımlar yaratmak için İngiliz kökenli bir ayakkabı ustası ve Hollandalı bir mimardan daha iyi bir ikili oluşturulamazdı herhalde. 2003 yılından beri piyasada bulunan United Nude markası çağdaş tasarımı, güncel teknolojiyi ve sürekli devinen modayı buluşturan en iyi isimlerden diye düşünüyorum.











Christian Louboutin, Brian Atwood, Guiseppe Zanotti gibi geleneksel ayakkabı yapım teknikleriyle çalışan ustaların yanında United Nude ekibi ayakkabı tasarımına taze bir nefes getiriyor. Tabi ki büyük üstadların ayakkabılarını çok seviyoruz; ama, arada bir bu tarz yenilikler görmek de oldukça keyifli.

United Nude kendi markaları için çıkardıkları koleksiyonların yanı sıra modacılarla ortaklaşa çalışıp defile ayakkabıları da tasarlıyor. Örneğin aşağıda gördüğünüz bol topuklu ayakkabıyı Iris Van Herpen'in 2012 Paris Couture şovunda kıyafetlere eşlik etmesi için tasarlamışlar.

United Nude ayakkabılarının bir güzel yanı da fiyatları. Genelde 150-250 enn fazla 400€ civarında seyreden fiyatlarıyla oldukça da ulaşılabilir bir marka. Evet Louboutin'ı seviyoruz ama dümdüz deri bir ayakkabıya 1000$ istemek de vicdansızlık değil de nedir? Benim ilgiyle takip ettiğim bu markayı incelemek, hatta online alışveriş yapmak isterseniz web adresi: http://www.unitednude.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder