11 Mart 2012 Pazar

trend: Lüks spor

Hep stilettolar, hep şıkşıkıdım olmuyor tabi. Tasarımcılar da bu durumun farkında olmalı ki artık koleksiyonlarında daha spor parçalara da yer veriyorlar. Spor kıyafet/ayakkabı üretirken de, ne tasarım çizgilerinden, ne malzeme kalitelerinden ve tabi ki ne de etiketteki rakamlardan vazgeçiyorlar. Hal böyle olunca da yeme de yanında yat tarzında spor ayakkabılar ortaya çıkıyor.
Moda ve spor ayakkabı denince akla ilk gelen isim Isabel Marant olacaktır elbette. 2011 ilkbahar/yaz sezonuyla hayatımıza giren bu ayakkabılar hem ünlüler hem de modaseverler arasında ciddi bir popülerite yakaladı. Özellikle gizli dolgu topuğu ve kaba havasıyla dikkat çeken bu tarz ayakkabılar geçtiğimiz kış ve bahar koleksiyonlarında da kendine yer buldu.

Christian Louboutin                                               Lanvin
                                    See by Chloé                                    Guiseppe Zanotti
Isabel Marant'ın dolgu topuklu ayakkabılarının başarısının ardından başka tasarımcılar da çeşitli düz ve topuklu spor ayakkabı tasarımlarına yöneldiler. Ee bir ayakkabı stili hem bu kadar güzel, hem bu kadar rahat, hem de (dürüst olalım) bu kadar sevilen tasarımcıların imzasını da taşırsa popüler olmasına da şaşırmamak gerekiyor. Sizleri Rihanna'nın Louboutin Louis ve Katy Perry'nin Marc Jacobs ayakkabılarıyla başbaşa bırakıyor ve spor ayakkabı konumuzun devam edeceğini ekliyorum.






1 yorum:

  1. christian louboutin'in sneakersları tek kelimeyle efsane! ilk louboutin'im sneakerslar olacak evet!
    see by chloe'ninkiler de şık bence, isabel marant'lara yeni yeni alıştım :)

    YanıtlaSil