14 Mart 2012 Çarşamba

trend: sivri burun

Sonbahar/kış 2012 defileleri, moda haftaları geldi geçti, yorumsuz kaldığıma bakmayın biz de burada armut toplamadık herhalde. Defile ayakkabılarını takip ettim ve kendimce analizler, sentezler yaptım. Şimdi de dikkat çeken trendleri paylaşayım.

Yaz sezonunun cıvıl cıvıl rengarenk ayakkabılarını kış koleksiyonlarında görmek haliyle zorlaştı. Siyah deri botlar, çizmeler ağırlıkta. Metalik dokunuşlar etkisini sürdürüyor. Detaylar her zamankinden daha kadınsı. Danteller, işlemeler, o da yoksa malzeme çeşitliliği had safhada. Ne de olsa artık "high end" markaların alıcıları işçilik ve kaliteye çok önem veriyor. Formlara bakacak olursak uzun zamandır hakimiyetini sürdüren yuvarlak burunlar yerini küt burunlara ve sivri burunlara bırakmış. 90'lar tadındaki küt burunların fazlalığı dikkat çekici, ama küt burun konusunu bir sonraki trend postumda detaylı inceleyeceğim. Şimdiki odak noktam sivri burunlar.

Uzun zamandır platformları kalınlaşan, iyiden iyiye yuvarlaklaşan hatlar yerini daha seksi, kadınsı, platformsuz ya da alçak platfotmlu sivri burunlara bırakıyor. En büyük korkum 2000'lerin başında giyilen upuzun sivri burunlu ayakkabıların geri dönmesiydi, neyse ki korktuğum başıma gelmedi. Evet, kalıplar sivri ama korkulacak bir durum yok, burunlar kısa ve net bitiyor. Bu kadınsı çizgiyle uyumlu incecik topuklar benim favorim ama yürüyemeyenler için endişelenmeye gerek yok, daha kalın topuklu modeller de koleksiyonlarda bolca var. İster bot, ister bootie, ister çizme, ister ayakkabı olsun, burnu sivri olsun anlayacağınız. Ben daha geçen hafta Koton'dan kendime indirimden 30TL'ye harika sivri burun, sivri topuk klasik bir ayakkabı aldım, size de tavsiyem bu yönde yatırım yapmanız. Önümüzdeki kış trendlerini incelemeye devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder