23 Şubat 2012 Perşembe

Kobi Levi ayakkabıları

Normalde sezon modellerini eklerken tasarımcılar hakkında kısa kısa bilgiler vermeye çalışıyorum. Ama Kobi Levi sezonluk çalışmadığı için kendisini kategorize edememiştim şu zamana kadar...

Kobi Levi tasarımlarının, internette forward mail furyası zamanında, gelen kutunuza "ilgin<-tasarImlar.avi" veya "ayakkab#n#n bOylesi.ppt" kıvamındaki başlıklar altında düşmüş olması kuvvetle muhtemel. Çünkü kendisi kitlelerin ilgisini uyandıran "kitch" diyebileceğimiz tasarımlar yapıyor. İlham kaynaklarına form olarak fazlasıyla sadık kalan ve esinlenmenin ayarını kaçıran ayakkabı tasarımlarını, moda öğesinden ziyade bir heykel ya da sanat eseri olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Kobi Levi 2001 yılında Kudüs'te Bezalel Sanat ve Tasarım okulunu bitirmiş ve ayakkabı konusunda uzmanlaşmaya karar vermiş. Şu anda Tel Aviv'de kendi koleksiyonu üzerinde çalışıyor ve buna ek olarak çeşitli firmalar için özel tasarımlar yapıyormuş. Aşağıda tasarımlarından bir kaçını görebilirsiniz. Daha fazlası için ise kişisel blogu burada.








Dediğim gibi ayakkabıları benim moda anlayışıma pek de uymuyor ama bu tasarımların eğlenceli bir yönü olduğu ve yüzünüzü güldüreceği kesin. En sondaki topuğa yapışmış sakız formundaki ayakkabıyı da bir moda haftasının fotoğraflarında görmüştüm ve tahmin ettiğimden çok daha hoş duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder