21 Mart 2012 Çarşamba

dosya: Banko ayakkabılar

Ayakkabı koleksiyonculuğunun -hatta çöpçülüğünün- ucu bucağı yok. Yine de ister on tane ister yüz tane hatta bin tane bile olsa insanın elinin sürekli gittiği, her durumda kurtarıcı olan ayakkabılar hepimizin vardır. Şimdi olmayanlar eksikleri tamamlasın diye, biraz da öznel olarak banko ayakkabılar listesi hazırladım.
Minimum platformlu, hatta platformsuz, sivri burun ipinice topuklu siyah düz bir stiletto bir kadının gardrobunun en önemli ayakkabısıdır herhalde. İster skinny pantolon-deri ceket kombiniyle spor, ister kalem elbiselerle, eteklerle şık bir görüntü yakalayabilir, gündüzden geceye, gecelerden şık davetlere bu ayakkabılarla devam edebilirsiniz. Ayakkabının en klas ve şık hali olan siyah stilettoların -stilettonun tanımı gereği- 5mm veya daha ince topuğa sahip olması tercih sebebidir. Ama yine de rahat edebileceğiniz en ince topuğu seçin yoksa komik komik yürürsünüz, bütün havanız kaçar mazallah. Bu klasmandaki favori ayakkabım ise tabi ki Louboutin Pigalle olacaktır.
Listemin ikinci sırasında ise platformlu nude ayakkabı var. Bacak boyuna kafadan 15cm ekleyen bu ayakkabıları kendinizi çirkin ve şişman hissettiğiniz günlerde giymenizi shoeshine olarak ısrarla tavsiye ediyorum. Yine doğru bir modelle hem spor hem şık kıyafetleri kusursuz bir şekilde tamamlayan bu ayakkabıların bir diğer avantajı da her renk kıyafetle giyilebilmesi. Bu kategorideki favorim ise yukarıda Salma Hayek'in ayağında gördüğünüz Yves Saint Laurent imzalı Tribute ayakkabılar.
Paçoz gibi darmadağın görünüyorsanız ama yine de cool takılmak istiyorsanız bir çift siyah postal işinizi görecektir. Topuklu, zımbalı, tokalı, bağcıklı pek çok alternatifi bulunan bu ayakkabılardan tarzınıza uygun bir çiftini ayağınızda paralanıncaya kadar giyebilirsiniz. Hatta paralandığında bile giymeye devam edebilirsiniz çünkü malum eskimiş görüntü bu tarz ayakkabılar için daha makbul. Motorcu botu, asker postalı, hatta siyah kovboy çizmesi tarzındaki botları bile bu amaçla kullanıp paspal ama grunge, rock'n roll, cool bir görünüme kavuşmak mümkün.
Erkek milletinin tiksindiği ama biz kadınların bayıldığı bir ayakkabıda sıra. Düz leopar desenli ayakkabılar yine topukluları çekemeyeceğiniz günlerin kurtarıcısı olabilir. İster oxford tarzı bağcıklı, ister slipper, ister babet olsun leopar desenli bir ayakkabı kıyafete hem renk hem desen kattığı için iddiasız bir kombini bile iddialı hale getirebilir. Ben şu anda üçüncü çift leopar desenli düz ayakkabımı aldım mesela, ilkini ise ayağımda paralayıp attım. Böylesine önemi var benim için bu ayakkabının, laf edeni yakarım.
Son olarak da lastik ayakkabıları atlamayalım istedim. Yirmili yaşlarımın başında olsam da ben spor ayakkabı olayını yavaştan hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Buna rağmen geçtiğimiz senelerde her zor anımda sığındığım lastik ayakkabıların gardırobumdaki önemini gözardı edemem. Doğru bir çift lastik ayakkabı -ki bu benim için Keds ayakkabılarımdır- yaz kış demeden, gece gündüz demeden kıyafetinize eşlik edebilir, keyfinizi kaçırmaz, ayağınızı hırpalamaz. Hatta şu sıralar popüleritesi artan Isabel Marant tarzı iri kalıplı, gizli topuklu lastik ayakkabılar hanenize +1 cool points bile kazandırabilir.

Bu beş başlıkta genellediğim ayakkabıların her birinden iyi bir çiftine her kadın sahip olmalı bence. İşte tam bu noktada masraftan kaçınmamak gerekiyor. Rengarenk, çiçekli böcekli ayakkabılara verilen paraya acıyabilirsiniz ama size tavsiyem bu beş ayakkabının en uzun ömürlü ve kalıbı, malzemesi güzel olanını almanız olacaktır.

2 yorum:

  1. hepsine katılıyorum,olmazsa olmazlar :))

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel ve yeri zamanı olmayan ayakkabılar:)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil