27 Ocak 2012 Cuma

Paris Couture 2012 ayakkabıları Vol2

Bir Couture haftası da böylece sona erdi. Birbirinden incelikli tasarımlar görücüye çıktı. Koleksiyonların hazır giyime kaydığı konusundaki eleştirilere katılmakla beraber çok iyi parçaların da sergilendiğini düşünüyorum. Ayakkabı konusunda da Givenchy ve Versace dışında beni çok vuran bir koleksiyon göremedim. 

Postumuzun ikinci volumunda iki markayı inceledim. Jean Paul Gaultier'in, Amy Winehouse temalı koleksiyonu tasarımlardan bağımsız olarak çok anlamlı geldi. Amy gibi kendine özgü stili, hareketleri, yaşamı olan bir insanı ilham kaynağı olarak kullanması çok ince ve anlamlı bir davranış. Ayakkabılara bakarsak öyle tasarım harikası bir durum olmadığı ortada ama yine de yaprak desenli, saten dolgu topuk ayakkabıları ben beğendim.


Ayakkabıları öne çıkan bir diğer isim de Valentino'ydu. Barok tarzının modern bir yorumu olarak tasarlanan koleksiyonun ayakkabıları da aynı tarzı yansıtıyor. Hem düz slipper modellerin hem de topuklu modellerin kumaşı, deseni ve işçiliği gerçekten hoşuma gitti. Oldukça da giyilebilir gözüken bu ayakkabıları sokaklarda görmeyi çok isterim.

2 yorum:

  1. tamam çok özel bir tasarım değil belki ama jpg'nin ilk siyah dolgu topuğuna bayıldııım :) bu arada ikinci kısımda valentino'yu mu kast ediyordun? aklın fazlasıyla versace'de kalmış belli, e ama muhteşemlerdi! sen de haklısın ;)

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım, hemen düzelttim. Gerçekten aklım Versacelerde kaldı:)

    YanıtlaSil