18 Ocak 2012 Çarşamba

trend: Slipper

Bu terliksi ayakkabılar yine (tabi ki) hipster çocukların icadı. Dedesinin evde giydiği terliğe bakıp, bunu dışarıda da giysek ya beybi diyen bir takım insanlar sayesinde moda haline gelen Slipper'lar tasarımcıların da dikkatini çekmiş olacak ki, kışın olduğu gibi yaz koleksiyonlarında da yer edinmiş. Şimdi yaz sezonundan örneklere bir bakalım.
Aperlai                                        Arfango 
 Nicholas Kirkwood                              Christian Louboutin
Alexander McQueen                                Tod's

Hiçbir şeyden geri kalmayan ünlüler bu modadan da geri kalmamışlar tabi ki. Daha önce Alexa Chung'ı Charlotte Olympia marka slipperları ile incelemiştik. Şimdi de Lauren Conrad, Olivia Palermo, Rihanna ve Kanye West'in slipperlarına bir göz atalım.


Bu modanın kaynağı terlikle sokağa çıkmaya hevesli gençler dedik. O zaman sokak modasından geri kalmak olmaz. Bir takım lookbuk.nu insanları da slipperlı kombinlerini paylaşmışlar. Sanırım gençler bu konuda daha başarılı.




Düz ayakkabıdır, rahattır diyerek bağrıma basmak istiyorum ama hala içime sinmeyen bir durum da yok değil. Ortadaki resimdeki kızın pullu payetli slipperını beğenmiş olsam da sanırım bu modayı birazcık uzaktan takip edeceğim. Giymek isteyenlere de tavsiyem yukarıdaki hanımkızlar gibi hafif kısa paçalı skinny pantolonlarla birlikte kullanmak. Haydi kızlar H&M'e, Topshop'a diyerek bitireyim postumu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder