25 Temmuz 2012 Çarşamba

ünlü pabuçlar: Jennifer Lopez

Şimdiden söylüyorum yıl sonu değerlendirmesi yaptığımda bu ayakkabılar 2012 yılının en çok tercih edilen ayakkabılarından biri olarak listemde yer alacak. Cap toe, pvc ve Louboutin yanyana gelince tabi ki böyle hit bir ayakkabı çıkıyor ortaya. Jennifer Lopez de doğum günü kutlaması için bol sırt dekolteli kıpkırmızı elbisesiyle Christian Louboutin tasarımı Bis Un Bout ayakkabıları tercih etmiş. Vücuduna neyin yakıştığını iyi bilen JLo her zamanki gibi kusursuz görünüyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

ünlü pabuçlar: Teen Choice Awards 2012

Amerikalı ergenlerin seçimlerine göre ödüllerin dağıtıldığı Teen Choice Awards bu yıl da sahiplerini buldu. Ödül ergen ödülü olunca, bu yılki sörf tahtaları da her yıl olduğu gibi genç yıldızlara gitti. Bieber çocuğun, Taylor Swift'in, Twilight çocuklarının ödülleri topladığı gecede yine şıklık yarışı vardı tabi. Konsept gereği daha cıvıl cıvıl giyinilen bu tarz törenleri takip etmek nedense bana daha çok zevk veriyor.

Bena göre pembe halının en şık ismi Selena Gomez'di. Sade kesimli neon pembe elbisesi, doğal bıraktığı saçları ve Herve Leger ayakkabılarıyla yaşına uygun, sade, cıvıl cıvıl bir şıklık sergilemiş. Her ne kadar kendisi ergenlerin idolü, Justin Bieber gibi dayaklık bir veletin sevgilisi olsa da tarzını beğendiğimi, hatta evde gizli gizli "Love you like a love song" şarkısını dinlediğimi de buradan itiraf ediyorum.

En iyiden en kötüye geçiyorum. Bir diğer Disney orijinli ergen yıldız olan Demi Lovato ilginç bir amazon tarzı yakalamış. Vamp elbisesi, lepiska saçları, yapay bronzluğu ve Christian Louboutin da olsa "hooker shoes" tarzı ayakkabılarıyla leş gibi olmuş bence. Törenin genç ve dinamik ruhunu görmezden gelen Demi Lovato'yu buradan alıp bir gece kulübüne filan koysalar daha iyi olur sanki, tövbe tövbe.

Şimdi de ortalama isimlerden Lucy Hale ve Nikki Reed'in ayakkabı piştisine bir bakalım. Lucy Hale de neon elbise tercih edenlerden. Gevşek ördüğü saçları ve dore aksesuarlarıyla oldukça sevimli olmuş. Nikki Reed ise Twilight ekibinin geri kalanı gibi karalar bağlamış. Onun aksesuar seçimi ise lamelerden yana. İki ismin ayakkabıları da Brian Atwood imzalı Karin modeli. Bu karşılaşmada ise Lucy Hale'in seçiminin daha yerinde ve hoş olduğunu düşünüyorum.




En sevmediğim kumaşgillerden -sanırım- tafta bir elbise seçmiş olan Nina Dobrev ise vasat bir görüntü çizmiş. Kıyafeti ve aksesuarları hoş gözüküyor olsa da dikkat çekici bir yanı yok. Ayakkabıları Jimmy Choo, ama tam olarak ayağındaki modeli bulamadım. Ama ayakkabının ön kısmı şu koyduğum ayakkabınınkiyle aynı, idare ediverin artık.

 
Şahsına olan antipatim sebebiyle asla beğenmeyeceğim Lea Michele'de sıra. Versace elbisesiyle yine aynı markadan gri gova bir model tercih etmiş. Elbisesi hoş olsa da çirkin makyajı ve şuh bakışları hiç hoşuma gitmedi. Ayrıca ayakkabıları da bu tarz zarif bir elbise için fazla hantal durmuş diye düşünüyorum. Herhangi bir Jimmy Choo sandalet ya da aşağıdaki isimler gibi basit bir Pigalle giyse çok daha iyi görünürdü bence.

Yukarıdaki isimlerde kolaya kaçanlar. Ashley Benson, Gwen Stefani, Kendal Jenner ve Jojo -bir de sonradan gördüğüm Kristen Stewart- basit birer Louboutin Pigalle ile günü kurtaranlar. Dikkat çeken kıyafetlerin altında Pigalle ideal bir seçim olsa da yukarıda gördüğünüz insanların Pigalle'e sığınacak bir durumları olduğunu düşünmüyorum, daha ilginç seçimler yapılabilirmiş -yine de hata yapmaktan iyidir sanırım-.
Teen Choice Ödülleri benim gözümden böyleydi. Selena Gomez ve Lucy Hale gibi canlı renkleri Teen Choice'in pembe halısında daha çok görmeyi isterdim. Siyah giymek isteyenleri de başka törenlere alalım.

22 Temmuz 2012 Pazar

dosya: Gelin ayakkabıları

Düğün sezonu gümbür gümbür gidiyor, facebook sayfalarımız düğün fotoğraflarıyla dolup taşıyor. Ben de ayakkabılar aşağı ayakkabılar yukarı konuşurken düğün ayakkabılarını atlasam ayıp olurdu. Hatta bu paylaşım için geç bile kalmış olabilirim ama bu tamamen evlenme konseptinden çok uzak olmamdan kaynaklanıyor. Şimdi evlilik ve düğünlerle ilgili pek fikrim olmadan -hatta son on senedir düğüne gitmişliğim yok- tamamen estetik zevklerime ve süregelmiş söylemlere dayanarak gelin ayakkabıları dosyasını açıyorum.
Bir otelin balo salonunda, boğaza nazır bir mekanda, ya da büyük bir restorantta tüm sevdikleriniz, aileniz dostlarınızla beraber klasik bir düğün hayali kuranlar için bu ayakkabılar. Özenle çiçeklerini seçen, yemek menüsünü belirleyen, oturma düzeni, müzikler, davetli listesi derken onlarca "kalem" işle uğraşan gelinler bu uğraşlarına layık klasik ayakkabıyı da bulmak için çok çaba harcayacaklardır eminim. Klasik gelinin ayakkabısı da Manolo'nun Swan ya da Hangisi modelleri, Tabitha Simmons'ın Chandelier sandaletleri ya da Valentino'nun iri kurdeleleri gibi klasik bir gösterişe sahip olmalı diye düşünüyorum.
Çiftlerin arasında konuştuğu ama asla gerçekleşmeyen sade törenler için de önerilerim var tabi. Olur da az sayıda katılımcıyla belki de sadece nikah töreni olarak gerçekleşecek bir kutlamada Louboutin'ın Pigalle'i ya da Yves Saint Laurent'in Tribute modelleri gibi sade gova modeller güvenli bir seçim olacaktır. Biraz da eğlenceli bir ruhunuz varsa renk ve desen olarak klasik beyaz ve metalik tonların dışına çıkmak, örneğin neon renklerdeki ayakkabılar tercih etmek de mümkün.
Romantik ruhlu kır gelininin hayali çiçekler, ağaçlar, mumlar ve gökyüzüdür ama maalesef toprak, çamur, arnavut kaldırımlar da bu konseptin beraberinde geliyor. O yüzden dolgu topuklar kır düğünlerinin vazgeçilmezi diye düşünüyorum. Roberto Cavalli'nin çiçek oymalı topukları ya da Alexander McQueen'in çiçeksi fırfırları daha romantik bir hava yaratırken Jean Michel-Cazabat, Jimmy Choo ya da Christian Louboutin'ın modellerindeki gibi daha modern ve sade bir çizgi yakalamak da bir tercih olabilir.
Romantizmin doruklarındaysanız ve kır düğünü bile abartılı geliyorsa ufacık bir grupla belki Ege sahillerinde belki de dünyanın başka bir ucunda sahil düğünü de bir seçenek olabilir. Kumlarda ise topuklu ayakkabıları bir kenara bırakıp, çıplak ayaklarla dünyaevine girmek en güzeli. Ama ben öyle çıplak ayak istemem diyenlere de tek tavsiyem birbirinden güzel sandaletler olacaktır. Miu Miu ve YSL gibi deniz esintileri taşıyan modeller ya da Alexander McQueen ve Charlotte Olympia gibi gladyatör tarzı tercih edilebilir.
Kalıpların tamamen dışına çıkıp, kaçak gelin kıvamında kafanıza eseni yapmak da bir alternatif tabi. Çılgın elbisenizin altına tamamen simlerle ya da taşlarla bezeli bir Louboutin ya da Miu Miu giyebilir, daha sade bir kıyafetle pembe Nicholas Kirkwoodlar ya da bridal koleksiyonundan kalplerle bezeli bir Charlotte Olympia ile kıyafetinize renk katabilirsiniz. Bunlar da kesmez derseniz United Nude'un orijinal tasarımları içinizdeki küçük deliyi yansıtmanın iyi bir yolu olabilir.
Ayakkabınız ne olursa olsun gecenin sonunda, hatta ilerleyen saatlerinde bile dayanamayıp fırlatmak isteyebilirsiniz. O yüzden yukarıdaki gibi elbisenizin altında topuklarınızın yüksekliğini sağlayacak şıpıdık bir terliği yedekte tutmakta yarar var : )

20 Temmuz 2012 Cuma

ünlü pabuçlar: Poppy Delevigne

Shangai'da Louis Vuitton yeni bir mağaza açmış. Dünyaca ünlü ikoncanlar, sosyetik isimler de açılışı doldurmuşlar tabi. Açılış için tercih edilen kıyafetler büyük oranda -haliyle- Louis Vuitton imzalı ve tabi ayakkabılar da. Gecenin en zarif isimlerinden Poppy Delevigne'in kıyafeti de markanın resort koleksiyonundan. Ayakkabılar ise bu sezon ciddi bir popülarite yakalayan ilkbahar yaz 2012 koleksiyonundan. Elbisesinin uçuş uçuş halleri, aksesuarlarının abartısızlığı, saç ve makyajının doğallığı sayesinde çok fresh ve şık görünüyor Poppy Delevigne.

advertorial: eBay xianggehaizi

Blogumun konusuyla tamamen alakasız olmasına rağmen yeni keşfimi vatani bir borç bilip sizinle paylaşmak zorundaydım ve şu an tamamiyle gönüllü olarak birinin reklamını yapıyorum. Geçtiğimiz ay Asos senin eBay benim online alışveriş sitelerinde dolaşırken mükemmel bir adres keşfettim. Asos'ta, yabancı bloggerlarda gördüğümüz dikenli, zımbalı kolyelere, değişik modellerdeki küpelere, yüzüklere siz de benim kadar özeniyorsunuzdur eminim. Ama tahmin edebileceğiniz üzere o parçaların büyük kısmı çin malı. O zaman bu işin kaynağına inip çinde bunların satışını yapan insanı bulmak gerek diye düşünürken karşıma çıktı eBay'deki xianggehaizi isimli satıcı. Ben de aşağıdaki parçaları aldım.

Yukarıda gördüğünüz takıların tümüne 14.21$ verdim. Zaten girip bakarsanız 0.99$'a bir sürü güzel takılar olduğunu ve dükkandaki en pahalı parçaların bile 3-4 doları geçmediğini görürsünüz. Ücretsiz shippingiyle de kalbimi kazanan bu satıcıyı herkese tavsiye etmek için de ürünlerin elime geçmesini bekliyordum.

Açıkçası teeee Çin'den buralara gelmesi 20 günden fazla sürdü, hatta umutsuzluğa kapılıp artık gelmeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Ama bu ücretlendirmeyle siparişinizi verip, sonra tamamen unutup bir kaç hafta sonra evinize döndüğünüzde güzel bir sürprizle karşılaşmak mümkünmüş.

Açıkçası bugün geldikleri için uzun süre kullanımda ne hale gelirler bilemiyorum. Yorumlarda, bazı parçaların hemen kırıldığından, yüzüklerin parmakları boyadığından, bazılarının bir kaç kullanımda renklerinin bozulduğundan bahsedenler olmuş, ama bu fiyatlara bu performans yeterli bence. Ayrıca yine olumsuz yorumlardan okuduğum kadarıyla taşlı parçaların taşlarının eksik geldiğinden, bazı parçaların kırık geldiğinden şikayet edenler olmuş ama, artık ben mi şanslıydım bilemiyorum, benim aldıklarım sapasağlam geldi. (Olumsuz kısımları da yazayım da benden bilmeyin diye söylüyorum :) )

Vintage haçlı kolyem anında annemden vetoyu yedi -ama tatil ve yurtdışı bavullarıma koymayı düşünüyorum açıkçası :) -. Bir de kulak kavisine oturan kanat formlu küpe benim kulağıma tam oturmadı ama onun dışındakilerden gayet memnun kaldım açıkçası. Siz de bu sanal dükkanda kendinizi kaybetmek istiyorsanız, sizi şuraya alalım...

19 Temmuz 2012 Perşembe

ünlü pabuçlar: Miranda Kerr

Çabasız sokak şıklığıyla her daim dikkatleri üzerine çeken Miranda Kerr yine New York sokaklarında olanca güzelliğiyle görüntülenmiş. Bir süredir elinden düşürmediği Sofia Coppola for Louis Vuitton çantası ve reklam modelliğini de yaptığı Bally'den varla yok arası ayakkabılarıyla oldukça şık gözüküyor. Bally'nin bahar koleksiyonunu şurada incelemiş ve sokaklarda görmek istediğimden bahsetmiştim. Kısmet markanın reklam yüzü olan Miranda Kerr'eymiş...

Madonna'dan Truth or Dare

Daha bir ay önce sahnede tüm görkemiyle nefeslerimizi kesmiş Madonna, şimdi de ayakkabı koleksiyonu Truth or Dare'i piyasaya çıkarmış. Aldo ile ortak yürütülen çalışmanın ürünü olan ve ilk olarak sonbahar kış 2012 koleksiyonu için çalışılan bu tasarımların Selfridges'de satışına başlanmış. 80£-480£ arasında değişen fiyatlarıyla üst-orta segmentte yer alan bu ayakkabılar Madonna'nın ışıltısını, çılgın tarzını ve gösterişini çok güzel yansıtıyor. Giyilebilirliği yüksek olan bu ayakkabıların hedef kitlesi hem Madonna'yı gençliğinden beri takip eden orta yaş grubu hem de genç kuşakmış.


Metal ve zımbaların kullanıldığı modellere bayılmış olmakla beraber bu ayakkabılar içerisinde favorim iki farklı dore dokunun kullanıldığı bilekten bağlı model oldu. Bakalım Madonna bu koleksiyonuyla beklediği başarıya ulaşacak mı?

17 Temmuz 2012 Salı

ünlü pabuçlar: Marion Cotillard

En sevgilims serilerden biri Batman'in Christopher Nolan elinden çıkma son filmi The Dark Night Rises'ın premierleri New York ayağıyla başladı. Christian Bale, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt, Liam Neeson gibi izlemekten çok büyük keyif aldığım beylerin yanı sıra pek sevmediğim Anne Hathaway ve biricik prensesim Marion Cotillard'ı da bünyesinde barındıran bu filmi uzun zamandır bekliyordum. Hatta 27 Temmuz'da gösterime girecek filmin ilk gün seansına biletimi dahi aldım. Eee konu bu kadar sevdiğim bir seri olunca tüm premierleri de takibimde olacak benden söylemesi. 

New York premierine yine saf güzelliği ve prenses edasıyla katılan Marion Cotillard'ın elbisesi Christian Dior couture. Ayakkabıları ise bu yıl bol bol kırmızı halı görmüş Christian Louboutin tasarımı "Lady Max" modeli. Ayakkabıların rock-chic tarzıyla kıyafetin masum havasını pek örtüştüremedim ben ama Marion ablamın da Batman'in de kredisi bende büyük, o yüzden ilk premierden laf etmek istemiyorum.

Marieka Ratsma ve Kostika Spaho'dan Biomimicry

Hollandalı moda tasarımcısı Marieka Ratsma ve amerikan mimar Kostika Spaho'nun ortak çalışmasıymış bu sanat eseri/ayakkabı. İlham kaynağı ise bir kuşun kafatası ve kemik yapısı. Doğanın mükemmeliğinden ve kuşların içi boş kemiklerinin formundan kaynaklanan dayanıklılığından etkilenen tasarımcılar, kuş iskeletinin formel ve statik niteliklerini kopyalayarak bu hoş tasarımı yaratmışlar.
Ayakkabının topuk kısmındaki kuş kafatası formunu bakar bakmaz görmek mümkün ama platform kısmında uygulanan biçimler sadece prensip olarak iskeletin izlerini taşıyor. Biomimicry adını da doğadan esinlenmiş olmasına borçlu. Fotoğraflarda gördüğünüz ayakkabı, üç boyutlu baskı tekniğiyle üretilmiş bir model aslında, yani prototip.
Modelin seri üretime geçip geçmeyeceği ile ilgili bir açıklama da yapılmamış ama bu tarz geleneksel tekniklerin dışında üretilmiş, teknolojinin sınırlarının zorlandığı tasarımlar benim çok hoşuma gidiyor. Bu sebeple de bu ayakkabıyı sokaklarda görmeyi çok isterdim.


16 Temmuz 2012 Pazartesi

Aperlai sonbahar/kış 2012

Aperlai zevkle takip ettiğim markalardan. Sonbahar-kış 2012 koleksiyonu da yüzümü kara çıkarmadı. Hem tüyler, metalik dokular gibi sezon trendlerini yansıtan, hem de kendi farklı formları ve benim çok beğendiğim mimari topuklarıyla Aperlai imzasını yansıtan ayakkabıları hem değişik hem de giyilebilir görünüyor. Ayrıca adına kış koleksiyonu deyip ince bantlı sandaletleri, burnu açık ayakkabılar dolduran koleksiyonlara kıyasla, bol bol bot, süet, kürk kullanarak "gerçek" kışlık tasarımlar ortaya koymuş olmaları da ayrıca hoşuma gitti. Hoş şöyle bir baktım da ben yine sandaletleri getirip koymuşum ama koleksiyonun bütününe bakınca kış hissini kesinlikle görmek mümkün. Favorim de klasik Aperlai topuğu ve metalik yüzüyle bilekten bağlı gova modeli oldu.

 


Wookie ayakkabılar

Bu blogu açarken ayakkabı tasarlama sevdama ön ayak olsun, beni gaza getirsin diye bir düşüncem vardı ama; tembellik, damarlarımda dolaşan asil kanda bolca mevcut olduğu için kağıt kalemi elime alıp çizimin başına oturmayı bir türlü başaramamıştım. Şimdi ufak bir boşluğumda çok uzun uğraşlar gerektirmeyecek bir tasarımla bu hobime geri dönmeye karar verdim.
Önümüzdeki kış sezonu için kürk ve tüylü ayakkabıların popülaritesinin artacağını şurada belirtmiştim. İlhamımı ise tekrar tekrar izlemekten kendimi alamadığım ve en sevdiğim serilerden biri olan Star Wars'ta buldum. Serinin sevenleri bilirler, Han Solo'nun sağ kolu Chewbacca'nın da dahil olduğu, uzun uzun tüylerle kaplı ve "Aaaarrgghh" şeklinde konuşan Wookie ırkı vardır. Bu tüylü arkadaşlarımızın görüntüsü de bana önümüzdeki kış sezonu için "chunky" de denen, iri kalıplı, hantal görünümlü bu botlar için ilham verdi. Yine kalın ve kaba kemerler ve iri tokalarla süslediğim bu dolgu topuklu ve platformlu ayakkabıları biraz alternatif, hafif gotik tarzı olan hanımkızlarımızın ayağında hayal ediyorum.