22 Temmuz 2012 Pazar

dosya: Gelin ayakkabıları

Düğün sezonu gümbür gümbür gidiyor, facebook sayfalarımız düğün fotoğraflarıyla dolup taşıyor. Ben de ayakkabılar aşağı ayakkabılar yukarı konuşurken düğün ayakkabılarını atlasam ayıp olurdu. Hatta bu paylaşım için geç bile kalmış olabilirim ama bu tamamen evlenme konseptinden çok uzak olmamdan kaynaklanıyor. Şimdi evlilik ve düğünlerle ilgili pek fikrim olmadan -hatta son on senedir düğüne gitmişliğim yok- tamamen estetik zevklerime ve süregelmiş söylemlere dayanarak gelin ayakkabıları dosyasını açıyorum.
Bir otelin balo salonunda, boğaza nazır bir mekanda, ya da büyük bir restorantta tüm sevdikleriniz, aileniz dostlarınızla beraber klasik bir düğün hayali kuranlar için bu ayakkabılar. Özenle çiçeklerini seçen, yemek menüsünü belirleyen, oturma düzeni, müzikler, davetli listesi derken onlarca "kalem" işle uğraşan gelinler bu uğraşlarına layık klasik ayakkabıyı da bulmak için çok çaba harcayacaklardır eminim. Klasik gelinin ayakkabısı da Manolo'nun Swan ya da Hangisi modelleri, Tabitha Simmons'ın Chandelier sandaletleri ya da Valentino'nun iri kurdeleleri gibi klasik bir gösterişe sahip olmalı diye düşünüyorum.
Çiftlerin arasında konuştuğu ama asla gerçekleşmeyen sade törenler için de önerilerim var tabi. Olur da az sayıda katılımcıyla belki de sadece nikah töreni olarak gerçekleşecek bir kutlamada Louboutin'ın Pigalle'i ya da Yves Saint Laurent'in Tribute modelleri gibi sade gova modeller güvenli bir seçim olacaktır. Biraz da eğlenceli bir ruhunuz varsa renk ve desen olarak klasik beyaz ve metalik tonların dışına çıkmak, örneğin neon renklerdeki ayakkabılar tercih etmek de mümkün.
Romantik ruhlu kır gelininin hayali çiçekler, ağaçlar, mumlar ve gökyüzüdür ama maalesef toprak, çamur, arnavut kaldırımlar da bu konseptin beraberinde geliyor. O yüzden dolgu topuklar kır düğünlerinin vazgeçilmezi diye düşünüyorum. Roberto Cavalli'nin çiçek oymalı topukları ya da Alexander McQueen'in çiçeksi fırfırları daha romantik bir hava yaratırken Jean Michel-Cazabat, Jimmy Choo ya da Christian Louboutin'ın modellerindeki gibi daha modern ve sade bir çizgi yakalamak da bir tercih olabilir.
Romantizmin doruklarındaysanız ve kır düğünü bile abartılı geliyorsa ufacık bir grupla belki Ege sahillerinde belki de dünyanın başka bir ucunda sahil düğünü de bir seçenek olabilir. Kumlarda ise topuklu ayakkabıları bir kenara bırakıp, çıplak ayaklarla dünyaevine girmek en güzeli. Ama ben öyle çıplak ayak istemem diyenlere de tek tavsiyem birbirinden güzel sandaletler olacaktır. Miu Miu ve YSL gibi deniz esintileri taşıyan modeller ya da Alexander McQueen ve Charlotte Olympia gibi gladyatör tarzı tercih edilebilir.
Kalıpların tamamen dışına çıkıp, kaçak gelin kıvamında kafanıza eseni yapmak da bir alternatif tabi. Çılgın elbisenizin altına tamamen simlerle ya da taşlarla bezeli bir Louboutin ya da Miu Miu giyebilir, daha sade bir kıyafetle pembe Nicholas Kirkwoodlar ya da bridal koleksiyonundan kalplerle bezeli bir Charlotte Olympia ile kıyafetinize renk katabilirsiniz. Bunlar da kesmez derseniz United Nude'un orijinal tasarımları içinizdeki küçük deliyi yansıtmanın iyi bir yolu olabilir.
Ayakkabınız ne olursa olsun gecenin sonunda, hatta ilerleyen saatlerinde bile dayanamayıp fırlatmak isteyebilirsiniz. O yüzden yukarıdaki gibi elbisenizin altında topuklarınızın yüksekliğini sağlayacak şıpıdık bir terliği yedekte tutmakta yarar var : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder