6 Temmuz 2012 Cuma

Christian Louboutin Cinderella ayakkabıları

Walt Disney'in ünlü çizgi filmi Cinderella bu sonbaharda yenilenmiş Blue-Ray haliyle tekrardan raflarda olacak. Bunun şerefine Cinderella hikayesinin en iyi yardımcı oyuncusu, hatta benim için başrolündeki cam ayakkabıların yeniden tasarlanması için en doğru adrese, Christian Louboutin'a başvurmuş Walt Disney. 


Louboutin'ı biraz takip eden her insanevladı, tasarımcının nasıl şatafatlı ve gösterişli bir ruhu olduğunu ve bunun en sade ayakkabılarda bile ortaya çıktığını bilir. Böyle özel bir ayakkabı için ise Louboutin gösterişin, işçiliğin, pulun, dantelin, kristalin volümünü daha da arttırmış gibi gözüküyor.


Benim hazırlamış olduğum subjektif 10 ikonik ayakkabı listemin de ilk üçünde yer etmiş Cinderella'nın cam ayakkabısı için Louboutin'ın hazırladığı bu tasarımdan tam yirmi adet üretilecekmiş. Paranın satın alamayacağı bu özel ayakkabı için dünyanın her yerinde özel çekilişler, yarışmalar, etkinlikler düzenleneceği dedikodular arasında.


Christian Louboutin, bu hikaye için şöyle demiş: "Cinderella sadece güzellik, zerafet ve peri masalı aşklarının değil ayakkabıların da ikonik bir karakteri". Ayakkabının tasarımını tamamiyle hikayenin kendisine dikte ettirdiğini belirten tasarımcı, "Her şey sayfalarda ve hikayenin sözcüklerinde gizliydi. Hayaller, benim tasarım dilimin önemli bir parçası. Hayal dünyasında sınır yoktur, her zaman mutlu sonlar vardır" demiş.


Louboutin reyize saygım sonsuz olsa da tasarımcıların elinden çıkan Cinderella ayakkabıları içerisinden aşağıda gördüğünüz Marc Jacobs tasarımı minimal güzellikler bana göre hikayenin ruhuna daha uygun. Christian Louboutin tasarımının şaşaası ve ışıltıları gözümü kamaştırmış olsa da Marc Jacobs'ın ayakkabılarının sadeliği ve hikayenin aslındaki "cam ayakkabı" hissini daha yoğun vermesi sebebiyle oyum bu ayakkabıya gidiyor.

3 yorum:

  1. nasıl ihtişamlı duruyor ikisi de..
    sahip olucak insanlar gerçekten çok şanslılar:)

    YanıtlaSil
  2. bende yorumuna katılıyorum kesinlikle ,louboutin cindrella ayakkabılarını pek sevemedim yani cindrella ayakkbısı olarak düşünemedim

    YanıtlaSil
  3. Bence Louboutin heyecanlanıp kendini kaybetmiş bu ayakkabıyı tasarlarken:)

    YanıtlaSil