8 Mayıs 2012 Salı

ünlü pabuçlar: MET Gala 2012

Moda alanında yılın en önemli etkinliklerinden sayılan MET Gala dün akşam gerçekleşti. Davetli listesine baktığımızda ise şu anda "ünlü" olarak bildiğimiz herkesin orada olduğunu söylemek mümkün. Ancak ayakkabı departmanına gelecek olursam Oscarlarda yaşadığım "yerleri süpüren elbise" problemini burada da az da olsa hissettiğimi söylemeliyim. Ayakkabı tasarımcılarının uğraşıp didinip yarattığı parçalar yine eteklerin altında kayboldu. Neyse ki mini ve yırtmaç bolluğu vardı da size dolu dolu bir post hazırlayabiliyorum.

Rihanna ile başlayalım. Özel hayatında tercih ettiği yırtık pırtık kotlar, kenar mahalle kızı parçalardan sonra bu halleri gerçekten çok asil gözüktüğünü belirtmek gerek. Kendisi vücudunu ikinci bir deri gibi saran mükemmel bir Tom Ford'un içinde. Ayağında ise klasik bir model olan Louboutin Pigalle var. Ama her ne kadar bir kapalı-ayakkabı-sever olsam da Rihanna'nın bu elbiseyle zarif bir sandalet giymiş olmasını tercih ederdim.

Buzlar kraliçesi Kristen Stewart ise yine olmamış, yine olmamış dedirtiyor. Twilight zamanında giydiği gotik esintili zarif tuvaletlerden sonra bu halleri oldukça yavan geliyor bana. Hele MET Gala gibi önemli bir etkinliğe bu şekilde gelmesi affedilemez bence, çağırmasınlar bir daha şu kızı :) Ayağında 2012 kış sezonundan Balenciaga imzalı oldukça iddialı ayakkabılar olsa da bütün olarak bakıldığında oldukça vasat görünüyor.

Kırmızı halıda yüzümü hiç kara çıkarmamış Emma Stone ise bu sefer güldürmedi gerçekten. Baştan aşağı Spice Girls'ün 90'lardaki kayıp üyesi gibi gözüken Emma gece için Lanvin imzalı bordo sivri burun ayakkabıları tercih etmiş. Cık cık diyerekten devam ediyorum.

Ünlü model Anja Rubik ise yırtmacın dozunu biraz kaçırmış gibi gözüküyor. Normalde pantolonların düşük bellerinden görmeye alıştığımız adonis kasını alt taraftan sergilemeyi başarmış ilk insan olarak kayıtlara geçebilir kendisi. Ayağında da sezonun hitlerinden altın zincir detaylı bir çift Gucci var.

Chloe Sevigny de iddalı olmak adına sınırları zorlayanlardan. Varla yok arası elbisesi ve makyajı, doğal halinde bıraktığı saçlarıyla bir miktar özensiz gözüken Chloe'nin ayakkabıları Miu Miu'nun kış 2012 koleksiyonundan.

Elizabeth Banks yarattığı desen karmaşasıyla ve bu karmaşayı tamamladığı sakin Louboutin ayakkabılarıyla bence fena gözükmüyor. Sadece eteğinin buruşukluğu beni biraz rahatsız etti. Yine de bunca hayal kırıklığı içinde gecenin iyilerinden.


Gwyneth Paltrow da varla yok arası giyinenlerden. Üzerindeki incecik kumaştan yapılmış bol dekolteli elbiseyle bana kalırsa biraz çıplak gözüküyor. Ayağındaki ayakkabıların bir yerde Prada olduğunu okudum ama bence yanda görselini gördüğünüz Miu Miu'lar olma ihtimali daha yüksek. Tabi benim koyduğum modelin burun dekolteli, antrasit hali Gwyneth'in ayağındakiler.

 
Bir hayal kırıklığı daha! Coco Rocha sen benim biricik prensesimdin, ne yaptın? Üzerindeki takım aslında oldukça hoş ama MET Gala gibi bir etkinlik için üzerindekiler oldukça anlamsız ve alakasız gözüküyor. Her biri pembenin ayrı bir tonu olan büstiyeri, saçı ve Sergio Rossi ayakkabıları da cabası.

Gecenin ayakkabı piştisi de Jessica Biel ve Carrie Mulligan tarafından yaşandı. İkisi de Prada imzalı minik bir platformu bulunan saten ayakkabıları tercih etmiş. Ama kıyafetlerindeki yorum farklılıkları sebebiyle bu pişti hadisesi görmezden gelinebilir diye düşünüyorum. Hele ki bunca hayal kırıklığı arasında Jessica Biel gibi inanılmaz zarif bir görüntü çizilmişse piştinin hiç önemi kalmıyor.

Gecedeki diğer favorilerim Karolina Kurkova ve Camilla Belle'di, ama onların ayakkabılarını göremediğimden blogumda pas geçiyorum. Bir de ben önümüzdeki yıl için buradan tüm Hollywood ünlülerine seslenmek istiyorum; "Lütfen silkinip kendinize gelin, MET Gala bu boru değil!"


1 yorum:

  1. Cok guzel bir analiz olmus. AR nun o dekoltesi cok kotu cidden yav. Ayakkabi olarak en cok AR nin giydigi Gucci yi begendim, ve de GP nin giydigi Prada&Miu Miu lari : ) Elbise olarak ise tam goremesem de GP nin guzelligi ve lila rengini cok sevdigim icin, GP nin ki ve Jessica Biel inki diyorum, bir de ben JB ile JT ayrildilar diye okumustum bir yerde, hala birliktelermis : )

    YanıtlaSil