16 Mayıs 2012 Çarşamba

dosya: Yaz botları

Havalar bir kapayıp bir açsa da, bir gün yağmur boşanıp bir gün güneş parıldasa da ben kışlıkları yavaştan toparlayıp, yazlık tişörtleri, askılı bluzları, elbiselerimi çıkartma işine giriştim bile. Ama bu bahar temizliği ile ilgili küçük bir hatırlatma yapmak isterim: Botlarınızı kaldırmayın!
Karlı, yağmurlu, soğuk havalarla özdeşleştirdiğimiz botları bahar ve yaz mevsimlerinde kullanmak aslında mümkün. Botların sahip olduğu rock'n roll ve asi havadan faydalanarak, hanım hanımcık elbiselerinize farklı bir yorum katabilir ya da zımbalı yırtık pırtık jean şortlarınızı tamamlayabilirsiniz.
Asker postalları, bol bağacıklı botlar bu iş için biçilmiş kaftan. Jean şort, bu işi kotarmanın en kolay yolu ama isterseniz ilk sıradaki hanımkızımız gibi asimetrik eteklerle ya da üçüncü sıradaki hanımkızımız gibi dantel bir elbiseyle kullanıp bambaşka bir hava yakalayabilirsiniz.
Motorcu botları da daha iddialı bir görüntü yakalamak için ideal. Çoğunlukla zımbalarla ve tokalarla zenginleştirilmiş bu botları Poppy Delevigne'in yaptığı gibi hanım hanımcık bir elbisenin altına giyebileceğiniz gibi salaş tişörtler ve jean gömleklerle de daha rock-chic bir tarz yakalayabilirsiniz. Bu kategoride sezonun hiti bol zımbalı Chloé botlara da değinmeden geçmemek gerek. Kışın Kate Bosworth başta olmak üzere pek çok ünlüde gördüğümüz bu tarz botları yazlık kombinlerle de kullanmak mümkün.
"Ben aylardır havaların güzelleşmesini bekliyorum, daha da bot giymem" diyenlerdenseniz yukarıdarıdaki renkli botlara bakıp tekrar düşünmenizi rica edeceğim. Sezonun trendlerinin izinde floral, neon ya da farklı renklerdeki botlarınızla spor ama sevimli bir görüntü yakalayabilirsiniz.
Son olarak da benim çok sevdiğim ama kendime bir türlü yandaş bulamadığım bir trendde, kovboy botlarında sıra. Mary Louise Parker'ın uyuşturucu satıcısı bir banliyö annesini canlandırdığı Weeds dizisini izlemeye başladığımdan beri -ki sanırım ben başlayalı 2 sene oldu-, Parker'ın dizide giydiği jean etek/jean şort - kovboy çizmesi kombinlerine hayranım. Maalesef hala istediğim gibi bir kovboy çizmesi edinememiş olsam da Isabel Marant'ın sonbahar/kış 2012 koleksiyonundaki western etkisinin H&M, Mango, Zara gibi ulaşılabilir markaların kış koleksiyonlarına etki edeceğini umuyorum. Belki bu sayede ben de hayalimdeki kovboy çizmesine kavuşurum.

Botlarda durum böyle. Gördüğünüz üzere bacaklar fora şekilde botları kullanmak oldukça hoş gözüküyor. O yüzden dolabınızın üzerine, ayakkabılığın diplerine, kutularına kaldırdığınız botları çıkarıp farklı bir gözle bakmaya başlayabilirsiniz. Postumuzu da şu şarkıyla bitirelim:




2 yorum:

  1. böyle bakınca çok güzeller ama pek benim tarzım deil bunlar yahu sandalet insanıyım ben :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. kırtasiye, defter, matbu evrak, karne, modul, okul, büro koltuğu, tebeşir, robercolor, anadoluokul. ofis7 Türkiyenin En Hesaplı Ofis Kırtasiye Marketi. askılı dosya, askılı dosya, tahta kalemi, imza kalemi and sınıf defter.

    YanıtlaSil