19 Aralık 2011 Pazartesi

dosya: Oje


Ayakkabıseverlerin vazgeçilmezlerindendir ojeler. Pedikürsüz bir ayakta sandalet düşünülemeyeceği gibi yanlış renkte bir oje de tüm estetiği mahvedebilir. O zaman kural 1: tırnaklar gözükecek ise ojelere dikkat edilecek. Artık ojelerde renk seçenekleri sonsuz, nail art kavramı almış başını gidiyor. Peki bu bollukta nasıl karar verelim derseniz, işte size öneriler;

Nude


İster basit bir parlatıcı, ister French, ister ten rengi tonlarında bir oje. Nude her zaman güvenilebilecek trendlerden biri olacaktır. Ayakkabıdan rol çalmayan ama ayak estetiğini de bozmayan nude ojeler her türlü ayakkabıyla kullanılabilir, her türlü tarza ve yaşa uyum sağlayabilir.

Kırmızı


Oje denince kırmızı ilk akla gelen renklerden birisi, tabi dikkatli kullanmak gerek. Bence kırmızı ojeler kıyafete frapan bir hava katıyor ve demode gözüküyor. Eğer ikinci fotoğraftaki gibi limon sarısı Givenchy'lerinizi kırmızı çorap ve kırmızı ojelerle kombinlemek şeklinde parlak bir fikriniz yoksa lütfen kırmızı yerine doğal tonları tercih ediniz. Aksi halde yanlışlıkla bir Panter Emel, bir Banu Alkan havası yakalayabilirsiniz.

Siyah




Siyah da güvenli sayılabilecek tercihlerden bir tanesi. Hem doğal tonlardaki ayakkabılarla hem de siyah ayakkabılarla oldukça iyi gözüküyor. Hele bir de sezonun modası mat siyah ojeler Charlize Theron'a olduğu gibi size de klas bir hava verebilir. Özellikle kışın ve bronz olmayan tenler için uygun bir tercih siyah oje, görüntüye kibarca renk katıyor.

Ve tüm diğerleri




Dediğim gibi ojede renk olayı çığırından çıktı. Chanel rengi ojeyle başlayan oje trendleri turkuazlar, allar, morlar, turuncular, yeşillerle kaptırdı gidiyor. Eğer bu renkleri kullanmak istiyorsanız ekstra dikkatli olmakta yarar var. Sarı ayakkabı turkuaz ojenin birlikteliği ne kadar eğlenceli ve tarz durabilirse o kadar da çiğ ve itici durabilir. O yüzden çılgın renkler kullanmak için çılgın bir moda hissiyatını benimsemiş olmak gerekiyor.

Evet, oje dosyamızı izlediniz. Mutlu kalın, esen kalın...

2 yorum:

  1. Oje rengi ne olursa olsun bakımlı ayaklar güzel ayakkabıları hak eder=)

    YanıtlaSil
  2. Tabi ki!! Tersi de geçerli, güzel ayakkabılar da bakımlı ayakları hakediyor:)

    YanıtlaSil