30 Haziran 2012 Cumartesi

trend: Metalik

Metalik renkler bir süredir inceden geri dönüş yaşamaktaydı ama önümüzdeki kış sezonuyla beraber ayakkabı modasının odağında olacağa benziyor. Hem de metalik dokular, metal burunlar gibi naif şekillerde değil, bildiğiniz janjanlı metal görünümü önümüzdeki sezonun "in"lerinden. Metalik dokular kıyafete ışıltı katmak için iyi bir tercih. Satenden, taşlardan, pullardan sıkıldıysanız bir çift metal ayakkabıyla sade kıyafetinize şık bir dokunuş yapabilirsiniz. Metalin bir diğer özelliği de modern hatta fütürist duruşu; Balenciaga'nın sonbahar koleksiyonundaki sci-fi baskılarına ya da bir süredir hayatımızda yer etmiş galaksi desenli parçalara ekleyerek geleceğe dönüş hissiyatı yaratabilirsiniz.
Carven                                          Charlotte Olympia

 Jean-Michel Cazabat                                              Jill Stuart
 Michael Kors                                      Pierre Hardy
Rupert Sanderson                                        Yves Saint Laurent

Ünlü model Miranda Kerr de geçtiğimiz günlerde Vogue İtalya için gerçekleştirilen bir çekimde baştan aşağı metalik dokulara bürünmüş. Ayağındaki Blumarine botlar da enfes gözüküyor. Vogue da editoryelinde metal konusunu işliyorsa bu trendi aklınızın köşesine yazın derim.

Shoeshine facebookta!

Evet, uzun zamandır yapmak istediğim ve ilk boş vaktimde de gerçekleştirdiğim, facebook sayfası oluşturma planlarımın sonucunda shoeshine facebook sayfası hayata geçti. Bloga zar zor bakarken facebook sayfasına nasıl vakit ayıracağım bilmiyorum ama hepinizi BURAYA BEKLİYORUM:)

Manolo Blahnik sonbahar/kış 2012


Ben, bir veya iki tema çerçevesinde hazırlanmış bütüncül koleksiyonları sevdiğimden midir nedir, Manolo koleksiyonlarını bir türlü benimseyemiyorum. Ancak bu sezonun trendlerinin tam Manolo Blahnik tarzının kapsamına düştüğü de bir gerçek. Stilettolar bu sezon altın çağlarından birini yaşıyor ve kabul etmek gerekir Manolo klasik bir stiletto için doğru adreslerin başında geliyor. İşlemelerin, lazer kesimin, derinin, süetin, çeşit çeşit renklerin desenlerin kullanıldığı Manolo Blahnik sonbahar kış koleksiyonundan herkes kendi zevkine ve tarzına uygun bir model bulabilir gibi görünüyor. Benim favorim ise kırmızı spor-şık görünümlü bağcıklı model.




28 Haziran 2012 Perşembe

ünlü pabuçlar: Blake Lively


"Savages" filminin premierleri sayesinde bir süre Blake Lively'i bol bol birbirinden güzel tasarım parçaların içinde görebileceğiz. Blake'e karşı taşıdığım "love-hate relationship" yüzünden fotoğraflarına bakıp ne kadar güzel göründüğünü düşünmekle, hasedimden çatlamak arasında gidip gidip geliyorum. Ama her zaman söylediğim şey ise Blake Lively'nin her daim ışık saçtığı. Sanki içine 40 watt ampul yerleştirmişler gibi sürekli aydınlık, sürekli ışıltılı bir görüntüsü var -ve evet bunu biraz kıskanıyorum. Geçtiğimiz günlerde giydiği Zuhair Murad tuvaleti, retro bukleleri ve kırmızı rujuyla nefesimi kesen, dibimi düşüren Blake bu kez de "Good Morning America" programına katılmak için seçtiği modern kombiniyle beğenimi kazandı. Ayakkabılar Christian Louboutin imzalı, modelin ismi ise Neuron.

26 Haziran 2012 Salı

Milano Milano


  






"Bayram değil, seyran değil Milano sokaklarından bu güzel ayakkabılar nereden çıktı?" dediğinizi duyar gibiyim. Bu benim için büyük, insanlık için ise -mehh- önemsiz bir duyuru postu aslında. Herşey yolunda giderse, Eylül ayından itibaren paylaşımlarıma Milano'dan devam edeceğim ve umarım yeni fotoğraf makinem ve moda aşkımla, Milano sokaklarında bu fotoğrafların benzerlerini kendi ellerimle çekeceğim. Blog tembelliğim de bundandır aslında, bahanem büyük; vize işleri, okul kaydı, İtalyanca kursu vs. derken arada diğer arkadaşlarımın bloglarına bakmaktan daha fazlasını yapamaz hale geldim. Ama yine de vakit buldukça ufak paylaşımlarla bir süre devam edip, daha sonra bomba gibi Milano postlarıyla dönmeyi planlıyorum. Arrivederci!

21 Haziran 2012 Perşembe

ünlü pabuçlar: Blake Lively

Farklı aurası ve duru güzelliğiyle benim için öne çıkan sarışın bombalardan Blake Lively, yeni filmi Savages'ın basın konferasına yukarıdaki kombiniyle katılmış. Desenleri korkusuzca beraber kullanan Blake Lively'nin ayakkabıları tasarım çizgilerinden de tahmin edebileceğiniz üzere Nicholas Kirkwood imzalı. Tasarımcının sonbahar 2012 koleksiyonunda yer alan bu ayakkabılar basit bir kıyafete bile hareket katabilecekken Blake'in desenli elbiseyle kullanmış olmasını yine de sevdim. Ünlü isimlere buradan bol Kirkwood'lu günler diliyorum...


19 Haziran 2012 Salı

Louis Vuitton sonbahar/kış 2012

Geçtiğimiz bir kaç yıldır hüküm süren yuvarlık burunlu ayakkabıların son zamanlarda yerini sivri burunlu stilettolara bıraktığını fark etmeyeniniz yoktur. Bu kıştan itibaren ise sivri buruna yeni bir arkadaş, küt burun trendi geliyor. Sonbahar 2012 koleksiyonlarındaki küt burunlu ayakkabıları daha önce şurada bir miktar incelemiştim. Şimdi de sezonun en iddialı küt burun modellerini barındıran Louis Vuitton koleksiyonuna bakalım istedim. Marc Jacobs'un elinin değdiği bir yerde iddiasız tasarım görmek neredeyse imkansız zaten. Bu koleksiyon da her zamanki gibi modada öncü olma niyetiyle tasarlanmış besbelli. Ayakkabıların formunun, platformunun, yüksekliğinin iddiasıyla yetinmeyen tasarımcı, dev boyutlarda yarı değerli taşlarla, pleksi topuklarla bir bakanı bir daha, hatta bir daha baktıracak tasarımlara imza atmış.


Dikkat çekmeyi sevmiyorsanız, bol pontlu ayakkabılardan hoşlanmıyorsanız ve stil konusunda cesaretsizseniz bu ayakkabılar size göre değil. Ama benim gibi içinizde küçük bir kokona yatıyorsa ilk sıradaki iki renkli, taşlı modeli kumaş pantolonun altına giyip ofiste salınmanız işten bile değil.

15 Haziran 2012 Cuma

ünlü pabuçlar: Zoe Saldana


İç mekanda gözlük takma olayı bir tek bizim ülkemizde oluyor demeyin! Şaka şaka, yukarıdaki kare İtalyan gözlük markası Persol tarafından gerçekleşen bir etkinlik olduğu için Zoe Saldana güneş gözlükleriyle poz vermiş. Yoksa böyle görgüsüzlükler Amerikanyalarda pek yaşanmıyor -Anna Wintour'u ayrı bir yere koymak lazım tabi-. Zoe Saldana yeşil pantolonu, mavi-yeşil bluzu ve yine mavi yeşil ayakkabılarıyla çok "matchy-matchy" olmuş bence ama Zoe'nin zerafeti ve narin fiziği her zamanki gibi kombinini olduğundan bin kat daha hoş göstermiş. Bu derecedeki uyumluluktan hoşlanmasam da Saldana'nın Louis Vuitton prefall 2012 koleksiyonundan seçtiği cap toe stilettolarını oldukça beğendiğimi söyleyebilirim.

12 Haziran 2012 Salı

trend: Bol tüylü ayakkabılar

Kürklü, tüylü ayakkabılar aslında geçtiğimiz kış da oldukça modaydı ve hatta şurada bu konuya değinmiştim. Sonbahar/kış 2012 koleksiyonlarında da artarak etkisini sürdüren kürk farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Renk renk kürklerle bezeli bu modellere bu sıcakta neden bakıyoruz diye düşünüyor olabilirsiniz ama ben alışveriş konusunda her zaman outlet mantığında çalışıyorum. Yazın kışlıkları, kışın yazlıkları almak her zaman daha uygun oluyor. O yüzden bu trendi de kafamızın bir köşesine yazıp, indirimin de indirimi olan kıyıda köşede kalmış kışlık ürünlere alıcı gözle bakalım.
Diego Dolcini                                                    Burak Uyan
                                             Fendi                                                    Alexander Mc Queen

Üç beş tüy beni tatmin etmez, ben bu ayakkabıları iddiamla döverim diyorsanız da baştan aşağı tüylerle bezeli aşağıdaki modeller tam size göre. Stil konusunda biraz daha cesursanız tamamen kürklere gömülmüş bu botlar size +10 cool points kazandırabilir.

                                         Casadei                                                Christian Dior
Alexander McQueen                                            Michael Kors

Peki bu botlar nasıl giyilir? Konu kocaman chunky botlar olunca skinny jeanler ve kilotlu çoraplar en büyük dostumuz. Botların iddiasını en iyi şekilde ortaya çıkarabilme için bacak silüetini mümkün olduğunca dar tutmakta yarar var. Durum böyle olunca da çok kalın bacakları kaldırmıyor bu trend tabi. Bununla beraber sopa-bacak-sendromu'na yakalanmış kızların da bu tip kombinlerle pek iyi durmadığı gerçek. Yine en ideali sağlıklı, biçimli, fit bacaklar.
Bu kürk hadisesinde bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Sahte kürkler en az gerçeği kadar güzel diye düşünüyorum ve de bir hayvanın derisini giymiyor olmanın verdiği vicdanı rahatlık da paha biçilemez.

11 Haziran 2012 Pazartesi

ünlü pabuçlar: Malin Akerman

 
Malin Akerman'ı sık sık birbirinden güzel ayakkabılarla görüyor olsam da yüzündeki her daim itici ifadesi yüzünden bugüne kadar blogumda yer vermemiştim. Hiç tanımadığım insanların arkasından atıp tutmak hoşuma gitmiyor tabi ama olmayınca olmuyor, bu kadını bir türlü sevemedim. Ama ayakkabılarını ne kadar sevdiğimi bilemezsiniz. Rock of Ages filminin Londra premieri için tercih ettiği Marchesa elbisesi ve Jimmy Choo Loila ayakkabılarıyla oldukça şık gözüken Akerman'ı böyle giderse shoeshine'da daha sık göreceksiniz sanırım.

Dolce&Gabbana sonbahar/kış 2012

Dolce&Gabbana'nın tasarımlarının özellikle son bir kaç yıldır yoğun olarak güney İtalya'dan, İtalya'nın daha gelenekçi olan yüzünden ilham aldığını biliyoruz (bunda Domenico Dolce'nin Sicilya'lı oluşunun etkisi büyüktür sanırım). Geçtiğimiz sezonda Akdeniz'in taze sebze ve meyvelerini tasarımlarına taşıyan tasarımcılar bu kış için de yine geleneksel el işlemelerinden ve kanaviçe desenlerinden faydalanmışlar. Gelenekçiliği ve kendi kültüründen faydalanma işini kendi muzip tarzlarıyla en iyi şekilde harmanlayan Domenico Dolce ve Stefano Gabbana kış sezonu ayakkabılarında da harikalar yaratmışlar. Özellikle ön kısmı kanaviçe gül işlemeli ve yine yan kısmında gül şeklinde düğmelerle bezenmiş tasarıma bayıldığımı söyleyebilirim. Tabi ilk sıradaki "showpiece" de dikkatimi çekmiyor değil!