29 Nisan 2012 Pazar

Net-a-porter ayakkabı rehberi ilkbahar/yaz 2012

İnternetin en ünlü designer ürün satış sitesi Net-a-porter her sezon hazırladığı videolarla da benim gibi ayakkabıseverlerin dikkatini çekiyor. Bu bahar için de sezonun en iddialı ayakkabılarını giydirip ip cambazlığı yaptırmış modellere. Size tavsiyem videoyu tam ekran, son ses izlemeniz.


styling: Chloé

Chloé'nin ilkbahar-yaz koleksiyonunu şurada incelemiş ve sezondaki favorilerimden biri olduğunu söylemiştim. Ancak hiç bir Hollywood yıldızı benimle aynı düşünceyi paylaşmamış olacak ki kimseyi bu güzel ayakkabıları kullanırken göremedim. Ben de konuya el atıp kendi hayali stylingimi hazırlamaya karar verdim.

Siz de benim gibi sıkı bir "Bugün ne giysem?" takipçisiyseniz sık sık kafamıza kakılan "kıyafette tek bir star olmalı" kalıbını duymuşsunuzdur. Genelde programdaki yorumlara katılsam da bu konuda onlara katılmıyorum. Bir kıyafeti star yapan pek çok nitelik vardır. Deseni, rengi, silüeti ya da dokusu bir parçayı öne çıkarabilir. Bence işin sırrı burada yatıyor. Önemli olan her parçanın farklı bir niteliğiyle öne çıkması diye düşünüyorum. Örneğin bu kombinde büstiyer deseniyle, blazer rengiyle, etek ise dokusuyla öne çıkıyor. Ayakkabı ise her zamanki gibi benim şovumun yıldızı :)

Bu kıyafeti Blake Lively'nin üzerinde hayal ediyorum, ne de olsa vücuda daracık oturan parçaları çok güzel taşıyor. Bu arada kendimi sık sık bu kızı giydirmek isterken buluyorum, elime böyle bir fırsat geçse ilk giydirmek isteyeceğim isim Blake Lively olur sanırım...

27 Nisan 2012 Cuma

Emilio Pucci ilkbahar/yaz 2012

Emilio Pucci'nin geçen yaz sezonu çıkardığı ve ciddi bir popülerite yakalayan dizüstü kahve süet çizmelerden sonra bu yaz için çıkardığı ayakkabılar bana biraz sönük geldi. Yine de dorelerin, kırmızıların kullanıldığı, işçiliğin doruklarında gezinen bu sandaletleri beğenmemek de mümkün değil. İncecik bantlardan oluşan kafes şeklindeki sandaletlerin güzelliği dillere destan olsa da benim favorim son sıradaki dore bilekten bağlı ayakkabılar olacak; ne de olsa ben pek sandalet insanı değilim.



ünlü pabuçlar: Heidi Klum

Heidi Klum gibi taş gibi bacakları olan hanımların daima süper mini giymesi beni biraz rahatsız etse de; siyah, kırmızı ve beyaz kombiniyle Heidi'nin çok hoş gözüktüğünü inkar edemeyeceğim. New York'ta Empire States binasında gerçekleşen kanserle savaş konulu bir etkenlikte çekilmiş bu karede Heidi Klum'un ayağında gördüğünüz ayakkabılar ise kırmızı tabanından da tahmin edebileceğiniz üzere Louboutin imzalı. Modelin adı ise "Maggie". Bu tasarım şu sıralar çok gözde olan cap-toe modasının hoş örneklerinden.


26 Nisan 2012 Perşembe

ünlü pabuçlar: Ginnifer Goodwin


Jennifer'dan sonra Ginnifer hem ismiyle hem de tarzıyla oldukça "çakma" gözükse de Prada'nın ilkbahar-yaz 2011 koleksiyonunda çıkarttığı ve şu sıralar neredeyse tüm hazır giyim koleksiyonlarında görebildiğimiz poliüretan dolgu topuklu ayakkabılarına bir bakalım istedim. Ginnifer Goodwin'in kıyafeti nereden tutarsanız elinizde kalıyor ama ayakkabıları için aynı şeyi söyleyemem tabi. Çizgiler, renkler ve malzemelerin alabildiğine karıştırıldığı bu ayakkabılar baharın neşesine yakışır cinsten.

ünlü pabuçlar: Jennifer Lopez

Bir kaç gündür J-Lo postu hazırlamadığımı düşünürken, American Idol çekimlerinin arasında görüntülenen Jennifer fotoğraflarını görünce hemen atladım. Hoş burada Jennifer Lopez'in içindeki kokana açığa çıkmış gibi görünüyor ama tüm bu dorelerin içinde Jimmy Choo'ları yine de dikkatimi çekti. Ayrıca benim için fotoğrafın bir diğer odak noktası da J-Lo'nun alamet-i farikası poposu; görmeyeli büyümüş sanki...

trend: Art Deco

Gucci'nin flapper elbiseleriyle hızlı bir geri dönüş yaşayan Art Deco akımı bir mimar olarak benim her zaman en sevdiğim üsluplardan biri olmuştur. Avrupa'da daha yoğun hissedilen Art Nouveau ve Amerika'yı kasıp kavuran Art Deco akımları aynı dönemin tümüyle zevk, şaşaa ve estetik kaygılar içeren tek sanatsal akımlarıdır. Modernizm, fütürizm, neoklasisizm gibi sosyal ve politik alt metinler taşıyan sanat akımlarına karşılık bu "Art" temalı akımların tek amacı güzele ulaşmaktır. Gerçekten bunu her bir tasarım ürününe, bir yapıya, tabloya, mobilyaya, arabaya bakınca görmek mümkün. İşte 1920'lerden itibaren, yani savaş dönemlerinde ortaya çıkan bu akımı sevme nedenim tam anlamıyla bu. "Dünya Savaşı" gibi bireylerin hayatının her alanını etkileyen bir olgunun varlığında tamamen "güzele ulaşma" amacıyla yola çıkılmış Art Deco sanat eserlerinin anlamı benim için gerçekten büyük.


Benim Art Deco ile olan duygusal bağımı bir kenara bırakacak olursak, moda dünyasında da şu sıralar tekerrür etmekte olan Art Deco akımından söz etmeye devam edebiliriz. Couture koleksiyonlarını incelediğim sıralarda Givenchy'nin ayakkabılarında yoğun Art Deco izlerini şu linkte görmüştük. Şimdi ise önümüzdeki kış sezonu tasarımlarından bir seçki sunuyorum.
 Chrissie Morris                                  Nicholas Kirkwood
 Rupert Sanderson                                       Manolo Blahnik
 Ralph Lauren

25 Nisan 2012 Çarşamba

ünlü pabuçlar: Leelee Sobieski

 
Bir zamanların en popüler genç yıldızlarından olan Leelee Sobieski kariyerinde yaşadığı düşüşler sebebiyle pek göz önünde değildi bu aralar. Ancak ABD'de gerçekleşen Tribeca Film Festivali sayesinde tekrar göstermeye başladı özlediğimiz yüzünü. Çeşitli galalarda ve partilerde giydiği muazzam kıyafetlerin yanı sıra sokak stiliyle de dikkat çeken Sobieski, bahar sezonun en sevimli ayakkabılarından bir çift Tabitha Simmons ile görüntülenmiş bu karede. Defterlerimizin kenarına çiziktirdiğimiz yıldızlarla ve dikişlerle bezenmiş gibi duran bu naif tasarımı ben çok beğendim. Zaten önceden de burada bir kısmını incelediğim Tabitha Simmons'un bahar koleksiyonunda beğenmediğim ayakkabı yok gibi.

24 Nisan 2012 Salı

Christian Dior sonbahar/kış 2012

Yaz koleksiyonlarına bakmaya devam edeceğim tabi ama kış koleksiyonlarına da bakmaktan kendimi alamıyorum. John Galliano'suz Dior'un yarattığı hayal kırıklıkları yüreğimizi dağlarken bu ayakkabılar sayesinde ufak bir umut ışığı göründüğünü söyleyebiliriz sanırım. Evet, çok ilginç değiller, çok da yeni bir tasarım sunmuyorlar ama en azından pek çok kadının sahip olmak isteyeceği ayakkabılar çıkarmış Dior markası kış sezonu için. Fuşya saten ayakkabıyı istemeyecek, balerinlerin pointleri tadındaki pudra rengi ayakkabıları giymeyecek kadın yoktur sanırım. Siyah stilettolar ise tam bir klasik, ömürlük parça... Dior'un beni böyle heyecanlandırmaya devam etmesi dileğiyle...




ünlü pabuçlar: Olivia Wilde

 
Bahar aylarının gelmesi üzerine gevşeyen gönül yaylarım sebebiylen bloguma daha az uğrar oldum. Ama bu ayakkabıları görünce post hazırlamamak olmaz diye düşündüm tabi. Olivia Wilde'ın Tribeca Film Festivali'nde görücüye çıkan filmi Deadfall'un galasında giydiği Brian Atwood "Blanco" sandaletler adeta bir içim su. Zincir, püskül ve süetin tribal bir tarza büründüğü ayakkabı bence harika görünüyor. Olivia Wilde'ın o kadar da harika görünmediğini düşünsem de bu ayakkabılar kendisine kesinlikle +10 cool points katmış...

19 Nisan 2012 Perşembe

ünlü pabuçlar: Nisan karması

Bugün en sevdiğim Hollywood dedikodu sitelerini gezerken bir de baktım ki bir dolu ünlü ve bir dolu güzel ayakkabı... Ben de hepsini tek bir postta incelemeye karar verdim ve işte başlıyorum.

İlk olarak Beyoncé ve Isabel Marant'larına bakalım. Bir ayakkabı bu kadar popülerleştiği zaman insan ister istemez soğumaya başlıyor. Bende de aynı belirtiler baş gösterdi. Önceden "WOW Isabel Marant!" diyordum, şimdi "hımm Isabel Marant" diyorum. Eminim anladınız derdimi...

Catherine Zeta Jones ve artık iyice dede kıvamına gelmiş Michael Douglas var sırada. Catherine Zeta Jones'un ayakkabıları tahmin edebileceğiniz üzere Louboutin imzalı, modelin ismi de "Keyhole Mary Janes". Bu ayakkabıyı ben beğendim, en azından her allahın günü herkesin ayağında görmüyorum.

Şimdi de dünya üzerindeki her kadın giyse laf etmeyeceğim bir ayakkabı var sırada. Louboutin'ın "Bianca" modeli tam anlamıyla klasiklerden. Yakışmaması, kıyafete uymaması imkansıza yakın ama Christina Aguilera formdan düşmüş olmasına rağmen yaptığı kıyafet tercihiyle bunu başarmış gözüküyor.

Emily Blunt'ın ayakkabıları ile ilgili çok net bir fikrim yok ama YSL imzalı olduğunu söyleyebilirim, bu benim de çok sevdiğim Tribute modelinin kalıbı. Ama bu modeli daha önce görmemiştim açıkçası. Sanırım sonbahar kış 2012 sezonundan bir parça. Benim resmin yanına eklediğim modelin aksine püskülsüz ve rugan. Gerçekten harika gözüküyor.

İşte herkeslerde görmekten sıkıldığım bir ayakkabı daha. Chloé'nin bu postallarını giymeyen kalmadı. Evet çok güzel, havalı, rock'n roll ama Coachella'da da birkaç çiftini gördükten sonra hafiften bıkkınlık geldi bana. Lindsay Lohan de bu akıma kapılmış ve şapkası, minik şortu ve askılı bluzuyla tamamlamış kıyafetini.

Şimdi de çekik gözlü güzel Lucy Liu'ya bakalım. Ayağında biraz önce övgüler düzdüğüm Yves Saint Laurent'in meşhur sandaletleri var. Nude sandaletleriyle çiçekli elbisesinin uyumunu ve üstündeki kabanını beğendim ama çantan birazcık alakaya maydonoz olmuş Lucy.

Ay yoruldum yeminlen ama son ünlümüze geldi sıra. Alyssa Milano ya da yeni soyadıyla Alyssa Lachey şu hamile haliyle çok hoş bir görüntü yakalamış. Kiremit rengi elbisesi, Gucci "Ophelie" ayakkabıları ve altın rengi aksesuarlarıyla oldukça şık gözüküyor.

Buradan da Hollywood ünlülerine açık mektup yolluyorum: Lütfen güzel ayakkabılarınızı sırayla giyiniz. Hepiniz aynı anda giyince ben yoruluyorum. Kib öpt bye plz... 

18 Nisan 2012 Çarşamba

ünlü pabuçlar: Emma Stone

 
Hollywood'un genç kuşak yıldızları arasından favorim olan Emma Stone'a ne zamandır blogumda yer vermemiştim. Neyse ki Spiderman serisinin yeni filminin promosyonları başlıyor da yakında sevgilisi Andy Garfield'la beraber bol bol kırmızı halıda göreceğiz kendisini. Her ne kadar kızıl saçı Emma'ya daha çok yakıştırsam da sarışın haline de kötü diyemem. Ama sarı saçı, beyaz kıyafeti ve süt beyazı teniyle, Brian Atwood "Angela" ayakkabıları ve ruju da olmasa hayalet gibi gözükecekmiş. Ayakkabılar gerçekten şahane. Tam yazın renklerine ve tarzına uygun, rahat, kullanışlı bir model seçmiş Emma Stone. Emma için ayakkabı seçimlerindeki başarısının istikrarını ve kızıl saçlarına geri dönmesini diliyorum.

ünlü pabuçlar: Demi Moore

 
Yılların afeti Demi Moore, Ashton Cutcher ayrılığından sonra kendini yerlere göklere vurmuş, "rehab"lere düşmüştü. Şimdi de Hollywood sosyetesine geri dönüş yapmış ve etkinliklerde yeniden boy göstermeye başlamış. Demi Moore'la hepimizin mazisi var, o yüzden arkasından atıp tutmak istemiyorum, direk ayakkabılarına geçeceğim. Ayağında, geçtiğimiz günlerde sarısını Jessica Alba'da gördüğüm Roger Vivier imzalı "Prismic" ayakkabılar var. Ayakkabının renkli modelleri daha hoş aslında ama bu metalik versiyonu da oldukça şık görünüyor.

16 Nisan 2012 Pazartesi

ünlü pabuçlar: Jennifer Lopez

Yeter artık ne Jennifer'mış ne Lopez'miş dediğinizi duyar gibiyim ama şu en en en sevdiğim botların siyahtan sonra bej rengini de giyince kayıtsız kalamadım. Geçen hafta burada gördüğünüz Christian Dior imzalı siyah botlarla görüntülenen Jennifer Lopez şimdi de çocuklarının peşinde koşturduğu bir gün için aynı Dior botların farklı bir rengini tercih etmiş. Sanırım Jennifer Lopez'le ayakkabı zevklerimiz oldukça uyuyor, nerede sevdiğim ayakkabı var, J-Lo'nun ayağında. Zaten Louboutin'a şarkı yazmış kaç kadın var?