30 Ocak 2012 Pazartesi

ünlü pabuçlar: SAG Ödülleri 2012

Ödül sezonuna bomba gibi devam ediyoruz. Bu sefer Screen Actors Guild Ödülleri'ndeyiz ve yine ödüller hiç mi hiç umurumuzda değil. Hemen ünlülere ve ayakkabılarına geçelim.

 Fuşya elbisesi ve mor Jimmy Choo'larıyla biraz yavan bir görüntü çizen Diane Argon ile başlayalım. Oldum olası kırmızı halı üstündeki pembe giysilere gıcığım var. Kırmızı üstünde pembe yok oluyor bence. Hele böyle düz bir modelle Diane Argon sanki kamufle olmuş gibi. Ayağına seçtiği ayakkabılar da güzel olsa da bu kıyafete yakıştıramadım ben. Otur sıfır diyor ve sıradaki isime geçiyorum.

Emily Blunt yılın öne çıkan renklerinden yeşil bir tuvalet giymiş. Kıyafetini ve saçını pek beğenmedim be ama ayakkabılar on numero. Ama Jimmy Choo'nun klasik modellerinden Linda'yı tercih eden Emily Blunt'ı yanındaki boyuna posuna, gülüşüne bayıldığım John Krasinski sebebiyle affediyorum.

Lea Michele ekstra derin yırtmaçlı tuvaletini Casadei'nin en sevdiğim modellerinden biriyle tamamlamış. Tabi onun giydiği saten modeli neon sarısı olanı geçemez ama yine de oldukça hoş. Yalnız bu kız yine saçma salak pozlar vermiş onu napıcaz bilemiyorum. Şu kıza bu kadar kıyafet alacaklarına bir tane poz verme hocası tutsalar daha yerinde olur.

Zerafet tanrıçası Zoe Saldana ise törende en beğendiğim isimlerden biri oldu. Çok hafif ve şeffaf gözüken Givenchy tuvaletiyle içimi açan Saldana, Guiseppe Zanotti'nin dantel desenli d'Orsay ayakkabılarıyla şıklığını tamamlamış. Şu narin fiziğine de böyle bir kıyafet yakışırdı zaten.

Dikkatimi çekense törende Louboutin görememiş olmam. Gözlerim fellik fellik kırmızı taban aradı desem yeridir.

Achraf Amiri'den ayakkabı illüstrasyonları

Belçika'nın Brüksel'inden çıkmış bir illüstratör Achraf Amiri. Genç tasarımcı şu anda Londra'da sarkastik, komikli moda illüstrasyonlarıyla öne çıkmakta. Grotesk çizimleriyle moda illüstrasyonu anlayışına yeni bir soluk getiren Amiri kendini Addams ailesinin kayıp oğlu olarak nitelendiriyor. Aşağıdaki görseller benim yüzümü güldürdü, sizinkini de güldüreceğine eminim. Hakkında daha fazla bilgiye ve diğer çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.  



28 Ocak 2012 Cumartesi

ünlü pabuçlar: Rihanna

Ünlü pabuçlar postumun ayakkabısı 1-2 post öncekiyle aynı oldu ama olsun, ben bu ayakkabıyı çok sevdim. Louboutin'ın bahar koleksiyonunda yer alan bu sandalet Elizabeth Banks'ten sonra şimdi de Rihanna'nın tercihi olmuş. Michael Jackson'u anma temalı bir etkinlikte deri ağırlıklı çılgın kıyafetiyle kullandığı bu ayakkabılar tarzına iyi gitmiş. Zaten dediğim gibi bu modelin beni üzme ihtimali çok düşük, o kadar seviyorum.

27 Ocak 2012 Cuma

Paris Couture 2012 ayakkabıları Vol2

Bir Couture haftası da böylece sona erdi. Birbirinden incelikli tasarımlar görücüye çıktı. Koleksiyonların hazır giyime kaydığı konusundaki eleştirilere katılmakla beraber çok iyi parçaların da sergilendiğini düşünüyorum. Ayakkabı konusunda da Givenchy ve Versace dışında beni çok vuran bir koleksiyon göremedim. 

Postumuzun ikinci volumunda iki markayı inceledim. Jean Paul Gaultier'in, Amy Winehouse temalı koleksiyonu tasarımlardan bağımsız olarak çok anlamlı geldi. Amy gibi kendine özgü stili, hareketleri, yaşamı olan bir insanı ilham kaynağı olarak kullanması çok ince ve anlamlı bir davranış. Ayakkabılara bakarsak öyle tasarım harikası bir durum olmadığı ortada ama yine de yaprak desenli, saten dolgu topuk ayakkabıları ben beğendim.


Ayakkabıları öne çıkan bir diğer isim de Valentino'ydu. Barok tarzının modern bir yorumu olarak tasarlanan koleksiyonun ayakkabıları da aynı tarzı yansıtıyor. Hem düz slipper modellerin hem de topuklu modellerin kumaşı, deseni ve işçiliği gerçekten hoşuma gitti. Oldukça da giyilebilir gözüken bu ayakkabıları sokaklarda görmeyi çok isterim.

26 Ocak 2012 Perşembe

shoeshine* advertorial

Burada benim gibi alışveriş manyağı bünyelere hitap ettiğimi biliyorum. Siz de markafoni senin, şehir fırsatı benim gezip ucuza türlü türlü ciciler düşürmeye çalışıyorsunuzdur eminim. Her sabah tek tek bütün özel alışveriş kulüplerine girip nerede ne var, en çok indirim hangisinde, en ucuz ayakkabıyı nereden kapatırım düşüncesindeyseniz size yeni bir önerim var: İndirimlr.com. Sitede tüm kampanyalar toplanmış, alt alta dizilmiş yanına da %90a varan indirimleri belirtilmiş, alışverişe hazır bizleri bekliyor. Hatta size caps de veriyim de derdimi anlayın:
İşte böyle hepsi bir aradayken hayat ne kadar da güzel değil mi? Dediğim gibi sadece alışveriş de değil, siz de benim gibi şehir fırsatlarını takip edip aman Park caddesinde ucuza iki menü kapatayım, aman sınırsız suşileri uygun fiyattan yiyeyim, Bodrum'a ucuzundan bir kaçamak yapayım kaygısı taşıyorsanız da bu siteye mutlaka uğrayın;

ünlü pabuçlar: Dita Von Teese


Seksi şempanzelerin önde gideni Dita Von Teese Paris'te gerçekleşen couture moda haftasında Jean Paul Gaultier defilesine katılmış. Malum kendisi daima 50'lerden fırlamış bir pinup kızı gibi göründüğünden siyah ağırlıklı dantel detaylı kıyafeti, ayakkabıları ve kıpkırmızı dudakları bizi hiç şaşırtmadı. Ayakkabılar da kırmızı tabanından da anlayabileceğiniz üzere Christian Louboutin imzalı. Ayakkabının yüksek kesimi beni pek açmadı açıkçası ama Dita Von Teese'nin tarzıyla birebir örtüştüğü kesin. Güle güle giy Dita.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Paris Couture 2012 ayakkabıları

Haute couture denince akla gelen ince işçilik, pahalı malzemeler,abartılı silüetler gibi tüm aradıklarımı buldum ben şimdilik Paris Couture podyumlarında. Özellikle Ricardo Tisci'nin Givenchy'si yine gözlerimi kamaştırdı. Ayakkabı departmanına gelirsek de görüntü aynı, birbirinden alımlı ve iddialı tasarımlar...

Heyecanımı ilk kabartan kare Vogue'un yayınladığı bu Atelier Versace tasarımı ayakkabılar oldu. Gittikçe sayıları artan beyaz ve gelin ayakkabısı gibi durmayan bu modellere, özellikle ilginç ön paneliyle sandalet modeline, bayıldım.

Christian Dior'a geçersek hafif bir sıkıcılık durumu var. Ama Galliano'suz Dior'un ürünleri olduğu için çok şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Buna rağmen sade-ayakkabı-sever ünlüler bu ayakkabıları atlamayacaktır.

Armani Privé de çizgilerini sade tutmuş. Ama buna rağmen malzeme kullanımı ve detaylardaki hoşluklarla çok iyi tasarımlara imza atmışlar. Gittikçe hayatımıza dönen sivri burun modasının en masumane ve hoş çizgisi budur diye düşünüyorum. Bundan daha sivri burunlu modeller gelmesin plz.


Giambattista Valli couture kıyafetlere yakışacak türden sade ve klas ayakkabılar çıkarmış. Özellikle soldaki siyah model tam ömürlük bir parça. Biyelerle bezenmiş dore sandalet ise daha spor gözükmesine rağmen hala oldukça kullanışlı bir model. Topuk konusunda da fazla yüksekler çıkmaması yerinde olmuş.

Givenchy ah Givenchy... Yine bu ayakkabılar benim olsun bir milyon borcum olsun tadında ayakkabılar hazırlamışlar. Bu ne detaydır, bu ne işçiliktir. İnce ince bakın diye de büyük büyük koydum resimleri. Derinin, metalin, zımbaların, boncukların kusursuz birleşimi, Ricardo Tisci harikası. Ayakkabı tasarımlarını da o mu yapıyor bilemiyorum ama kim yapıyorsa elcağızlarından öpmek istiyorum. Ayakkabı böyle tasarlanır...
 Şimdilik bu kadar diyelim. Şovlar gerçekleştikçe bir Vol 2 çıkar diye düşünüyorum...

24 Ocak 2012 Salı

ünlü pabuçlar: Elizabeth Banks

Bu ayakkabıyı kırmızı halıda göreceğimize emin olduğumdan Louboutin bahar koleksiyonu postumda bahsetmiştim. Tahminlerim beni yanıltmadı ve Elizabeth Banks bu çekici dikenli ayakkabıları Man on a Ledge filminin Hollywood galası için tercih etti. Altın rengi elbisesi, altın rengi sandaletleri ve altın rengi clutchıyla biraz "fazla" görünüyor olsa da Elizabeth Banks, güzelliği ve sempatisiyle beni tavladı açıkçası. Bir de bu ayakkabıların giyildiğini görmenin mutluluğu var tabi...


23 Ocak 2012 Pazartesi

styling: Casadei


Casadei'nin 2012 yaz modellerinden önceki postlarımda bahsetmiştim, bakınız. İşte şimdi o güzelliklerden birini, neon sarısı gova modeli bir kombin için kullandım. Ten rengi bir bandaj elbise, ultra dikkat çekici Casadei'ler ve yine parlak mor bir clutch. Ayakkabının patladığı kombinleri (tabi ki) çok seviyorum ve burada da öyle bir etki yaratmaya çalıştım. Bu kıyafeti de bandaj elbiselerin en çok yakıştığı isim Blake Lively'nin üzerinde hayal ediyorum.

ünlü pabuçlar: Stacy Keibler

George Clooney'nin güreşçi sevgilisi olarak hayatımıza girdi Stacy Keibler. Güreşçi denince insaın aklına gelen kas yığını, iri yarı, hormon basılmış tipler gelirdi ama hayır! Stacy bundan çok daha fazlası. Sıfır yağ vücudu, ince uzun atletik yapısıyla bizim göz zevkimize hitap ettiği gibi George Clooney'nin de başını döndürmüş. Kendisi Late Night with Jimmy Fallon isimli güzide şova pek güzide bir çift Jimmy Choo ile katılmış. Beak adındaki bu modeli daha önce Katy Perry'nin Japon stayla katıldığı MTV Music Awards 2011 kırmızı halısında da görmüştük. Taş vücuduna sıkı sıkı oturan pembe elbisesiyle kombinlediği Jimmy Choo'larıyla gerçekten çok iyi gözüküyor...


20 Ocak 2012 Cuma

ünlü pabuçlar: Carey Mulligan

Ödül sezonu ödül sezonu dedik, boşuna demedik. Yukarıdaki kare 2012 London Film Critics' Circle Ödülleri'nden alınmış. Carey Mulligan olanca güzelliği ve sadeliğiyle katılmış törene. Kırmızı zarif elbisesini ona kontrast elektrik mavisi Yves Saint Laurent'in Palais modeli ayakkabılarıyla tamamlamış. Saç ve makyaj konusunda da hiçbir zaman abartıya kaçmayan Carey Mulligan yine oldukça şık ve hanım hanımcık görünüyor. En son "Never Let Me Go" ve "Drive" filmlerini izledim bu bayanın. Oyunculuğu da stili gibi abartısız ama etkileyici. Tam anlamıyla yükselen yıldızlardan...

18 Ocak 2012 Çarşamba

trend: Slipper

Bu terliksi ayakkabılar yine (tabi ki) hipster çocukların icadı. Dedesinin evde giydiği terliğe bakıp, bunu dışarıda da giysek ya beybi diyen bir takım insanlar sayesinde moda haline gelen Slipper'lar tasarımcıların da dikkatini çekmiş olacak ki, kışın olduğu gibi yaz koleksiyonlarında da yer edinmiş. Şimdi yaz sezonundan örneklere bir bakalım.
Aperlai                                        Arfango 
 Nicholas Kirkwood                              Christian Louboutin
Alexander McQueen                                Tod's

Hiçbir şeyden geri kalmayan ünlüler bu modadan da geri kalmamışlar tabi ki. Daha önce Alexa Chung'ı Charlotte Olympia marka slipperları ile incelemiştik. Şimdi de Lauren Conrad, Olivia Palermo, Rihanna ve Kanye West'in slipperlarına bir göz atalım.


Bu modanın kaynağı terlikle sokağa çıkmaya hevesli gençler dedik. O zaman sokak modasından geri kalmak olmaz. Bir takım lookbuk.nu insanları da slipperlı kombinlerini paylaşmışlar. Sanırım gençler bu konuda daha başarılı.




Düz ayakkabıdır, rahattır diyerek bağrıma basmak istiyorum ama hala içime sinmeyen bir durum da yok değil. Ortadaki resimdeki kızın pullu payetli slipperını beğenmiş olsam da sanırım bu modayı birazcık uzaktan takip edeceğim. Giymek isteyenlere de tavsiyem yukarıdaki hanımkızlar gibi hafif kısa paçalı skinny pantolonlarla birlikte kullanmak. Haydi kızlar H&M'e, Topshop'a diyerek bitireyim postumu...