29 Aralık 2011 Perşembe

Burak Uyan ilkbahar/yaz 2012

Medaar-ı iftiharımız Burak Uyan'ın yaz koleksiyonunu atlamayalım istedim. Sevgili Burak bizim için yine ne güzellikler düşünmüş bir görelim. Burak Uyan'ın mimari, sert çizgileri, malzeme çeşitliliği konusundaki ustalığı ve detaylardaki incelikleri gerçekten her sezon daha çok hoşuma gidiyor. Sezonun trendlerinden neon renkler, yılan derisi, beyaz ve doğal tonlar bu koleksiyonda mevcut. Kafes modelindeki tasarımların ayrıca hoşuma gittiğini ve en sondaki nude-siyah modelin de favorim olduğunu söylemeden geçmeyeyim.




ünlü pabuçlar: Kate Bosworth

 
Kate Bosworth Los Angeles'ta sevgilisiyle gezinirken görüntülenmiş. Malum LA'de tam anlamıyla kış yaşanmadığı için, kışın güneş gözlüğü, sweatshirt ve bot birlikteliği gibi eklektik durumlar ortaya çıkıyor. Botların markası Chloé ve oldukça rock'n roll bir model. Kate Bosworth o kadar asi bir kombinle kullanmamış ama bence bu botların hakkı motorcu-rockçı kız imajı...

28 Aralık 2011 Çarşamba

styling: Christian Louboutin

Styling köşemde bugün yaz sezonundan bir Louboutin seçtim. Victoria Beckham'ın günlük hayatında çok iyi taşıyacağını düşündüğüm bu kombinimde yine (tabi ki) ayakkabılar ön planda. Skinny jean ve dökümlü transparan bir gömlekten oluşan bu kombini siyah çanta ve Vicky'e uygun devasa gözlüklerle tamamladım. Bu ayakkabılar bende olsa, günlük hayatta kullanmak isterdim ve sanırım böyle kullanırdım.

ünlü pabuçlar: 2011'in en iyileri

Sene sonu gelince bir derleme yapmak adettendir diyerekten böyle bir işe giriştim. Ama zorlandığımı kabul edeyim. En iyi kombinleri mi seçmeliyim, en iyi ayakkabıyı mı, en sevdiğim tasarımcıları mı toplasam, en tarz ünlüleri mi bilemedim gerçekten. Sonuç olarak da kendimce tarzıyla uyumlu, en iyi ayakkabı tercihini yapmış ünlüler derlemesi yaptım. Şimdi listemize bakalım;

10. Ciara / Azzedine Alaia


Listeyi hazırlarken baktım hep şık etkinliklerden şıkır şıkır kadınlar ve ayakkabılar seçiyorum, dedim en sevdiğim botları nereye koyayım? On numarada taş gibi bacakları, esmer teni ve sportif tarzıyla Ciara var. Botları Azzedine Alaia marka ve sezonun hitlerinden olmaya aday. Ciara burada oldukça günlük ve salaş bir tarz yakalamış olsa da botlarıyla ve diğer aksesuarlarıyla oldukça hoş gözüküyor. Zaten kendisi heykel gibi bir vücuda sahip olduğundan bu durum bizi şaşırtmıyor tabi.

9. Rachel Weisz / Jimmy Choo


 Sade şıklık nasıl olur Rachel Weisz sık sık bize gösteriyor. Bu yılın popüler kumaşlarından derinin kullanıldığı naturel tonlardaki elbisesini yine popüler dantel detaylı bir çift Jimmy Choo ile tamamlamış. Listeme daha görkemli tercihlerle devam edeceğim için sade şıklık kategorisini de burada tamamlıyorum.


8. Lady Gaga / Christian Louboutin


Lady Gaga ve yeni bir çift Daffodil ayakkabı, ben hiç şaşırmadım. An itibariyle Gaga'nın giydiği farklı Daffodil sayısı 6'ya ulaştı ve kendisi özel yapım bu ayakkabılarını giydiği sürece saymaya devam edeceğim. Yukarıda gördüğünüz sarı elbisesi, kalp şeklinde gözlükleri ve Louboutin ayakkabılarından oluşan kombinini tabi ki sembolik olarak koydum. Sonuçta bu Lady Gaga'nın Daffodil kombinlerinden sadece biri. Yılın en çok tercih edilen ayakkabısı ve en çok konuşulan ismi listemin sekiz numarasında.

7. Nikki Reed / Guiseppe Zanotti


Son zamanlarda spor kesimli, modern çizgisi olan tuvaletler ve bu parçalarla yapılan kombinler çok hoşuma gitmeye başladı. Nikki Reed'in çirkin gülümsemesi ve kezban tipini hesaba katmazsak siyah detaylı sarı elbisesi, kırmızı ruju ve altına giydiği Zanotti'lerle çok modern ve şık gözüküyor. Sanırım şu anda bir davete gitmem gerekse, bu tarz bir kombin ilk tercihim olur.

6. Jennifer Lopez / Lanvin


Lanvin'in endüstriyel tattaki ilkbahar yaz 2011 koleksiyonunu çok beğenmiştim. Deri mahmuzlar, sivri metal topuk, vidalar, tel örgüler oldukça ham ama bir o kadar da incelikli gözüküyor. Jennifer Lopez'in baştan aşağı Lanvin monogramıyla bezenmiş elbisesini ve şalını biraz avam bulsam da elbisenin kesimi, JLo'nun havası ve tabi ki ayakkabıların hatırına listeme alıyorum.

5. Olivia Palermo / Kurt Geiger


Olivia Palermo'yu ne kadar sevmediğimden daha önce de bahsetmiştim. Ama kendisine haksızlık etmek istemem, kıyafet konusunda genelde çok iyi tercihler yapıyor. Zaten çok sevdiğim bir tarz olan smart-casual bu kombinini de çok beğendim. Kısa paça pantolonunu tamamladığı turuncu ceketi ve turuncu Kurt Geiger ayakkabılarıyla oldukça farklı ve şık gözüküyor.

4. Tuba Ünsal / Louis Vuitton


Araya bir de Turkish Delight katalım. Tuba Ünsal bu yıl pek çok etkinlikte bir dolu Louis Vuitton parçayla görüntülendi. Ama tartışmasız en iyisi baştan ayağa sonbahar kış 2011 koleksiyonundan seçtiği bu kombindi. İstanbul Fashion Week etkinlikleri için tercih ettiği ayakkabılar ise yine Louis Vuitton'un "fetiş" temalı koleksiyonundan ve gerçekten çok çekici.

3. Naomi Campbell / Alexander McQueen


İlk üçe geldiğimizde biraz tasarımcı kayırdığımı itiraf etmeliyim. Aramızda kalsın, Alexander McQueen'in bu mükemmel sandaletlerini kim giyse bu listeye alırdım. Ama eski topmodel Naomi Campbell'ın da hakkını yemeyelim bütün olarak oldukça iyi seçimler yapmış. Kıyafetinin geri kalanınına da hakim olan seksapel ayakkabılarına da yansımış. Hoş, sade bir kıyafele görkemli McQueen'lerine yazık etmemiş.


2. Miranda Kerr / Nicolas Kirkwood


Bebek suratlı peri kızı Miranda Kerr en sevdiğim tasarımcılardan olan Nicolas Kirkwood'un sıkı takipçilerinden. Bu kıyafetiyle de beni çok mutlu etmişti açıkçası. Kabarık ama kısa, beyaz ama gelinlik gibi durmayan elbisesiyle ayakkabıların tam olarak hakkını vermiş. Poz verişinden, duruşundan bile anlaşılan "ayakkabıma bakın" tavrını da ayrıca beğendiğimi ekleyeyim.

1. Olivia Wilde / Christian Louboutin


Bir numarada bu yıl güzel ayakkabı denince ilk aklıma gelen kombin Olivia Wilde'ın Golden Globe kıyafeti oldu. Prensesler gibi taşıdığı Marchesa elbisesi ve altına yaramaz bir çocuk gibi giydiği Louboutin'larıyla seçimine hayran kalmamak elde değil. Çaktırmadan çaktırmadan kabarık elbisesiyle yürürken birden altından çıkan bu rock'n roll ayakkabılarıyla, tavrına ve duruşuna bayıldım. Ayrıca dore-lame birlikteliği, serbest bırakılmış saçları ve sıfır aksesuar kullanmasıyla da çok yerinde riskler aldığını ve altından da çok iyi kalktığını düşünüyorum.

Listeye giremeyen ama eklemezsem içimde kalacak isim de Emma Stone. Hem yıl içindeki başarılı kıyafet seçimleriyle hem de burada kullandığı Lanvin ayakkabısıyla kesinlikle listede olmayı hakediyor ama JLo'nun aynı model fishnet Lanvin'lerini daha çok beğendiğim için tercihimi ondan yana kullandım.

22 Aralık 2011 Perşembe

ünlü pabuçlar Nicole Richie


Nicole Richie genel olarak başarılı seçimler yapıyor ayakkabı konusunda. Yine başarılı bir seçim yapmış ve günlük kıyafetini çok hoş House of Harlow botlarla tamamlamış. Püskülleri ve bağcıkları ile kolej tarzını yansıtan botlar, platformdaki metal parça ve vidalarla daha endüstriyel ve "rock'n roll" bir havaya bürünmüş. Ayrıca çıktığı günden beri severek uzaktan baktığım Celiné çantası da bir o kadar doğru bir tercih olmuş. Nicole Richie'ye kocacığı, botları ve çantası ile güzel bir gün diliyorum...



19 Aralık 2011 Pazartesi

dosya: Oje


Ayakkabıseverlerin vazgeçilmezlerindendir ojeler. Pedikürsüz bir ayakta sandalet düşünülemeyeceği gibi yanlış renkte bir oje de tüm estetiği mahvedebilir. O zaman kural 1: tırnaklar gözükecek ise ojelere dikkat edilecek. Artık ojelerde renk seçenekleri sonsuz, nail art kavramı almış başını gidiyor. Peki bu bollukta nasıl karar verelim derseniz, işte size öneriler;

Nude


İster basit bir parlatıcı, ister French, ister ten rengi tonlarında bir oje. Nude her zaman güvenilebilecek trendlerden biri olacaktır. Ayakkabıdan rol çalmayan ama ayak estetiğini de bozmayan nude ojeler her türlü ayakkabıyla kullanılabilir, her türlü tarza ve yaşa uyum sağlayabilir.

Kırmızı


Oje denince kırmızı ilk akla gelen renklerden birisi, tabi dikkatli kullanmak gerek. Bence kırmızı ojeler kıyafete frapan bir hava katıyor ve demode gözüküyor. Eğer ikinci fotoğraftaki gibi limon sarısı Givenchy'lerinizi kırmızı çorap ve kırmızı ojelerle kombinlemek şeklinde parlak bir fikriniz yoksa lütfen kırmızı yerine doğal tonları tercih ediniz. Aksi halde yanlışlıkla bir Panter Emel, bir Banu Alkan havası yakalayabilirsiniz.

Siyah




Siyah da güvenli sayılabilecek tercihlerden bir tanesi. Hem doğal tonlardaki ayakkabılarla hem de siyah ayakkabılarla oldukça iyi gözüküyor. Hele bir de sezonun modası mat siyah ojeler Charlize Theron'a olduğu gibi size de klas bir hava verebilir. Özellikle kışın ve bronz olmayan tenler için uygun bir tercih siyah oje, görüntüye kibarca renk katıyor.

Ve tüm diğerleri




Dediğim gibi ojede renk olayı çığırından çıktı. Chanel rengi ojeyle başlayan oje trendleri turkuazlar, allar, morlar, turuncular, yeşillerle kaptırdı gidiyor. Eğer bu renkleri kullanmak istiyorsanız ekstra dikkatli olmakta yarar var. Sarı ayakkabı turkuaz ojenin birlikteliği ne kadar eğlenceli ve tarz durabilirse o kadar da çiğ ve itici durabilir. O yüzden çılgın renkler kullanmak için çılgın bir moda hissiyatını benimsemiş olmak gerekiyor.

Evet, oje dosyamızı izlediniz. Mutlu kalın, esen kalın...

18 Aralık 2011 Pazar

Casadei İlkbahar/Yaz 2012

Yine sezondaki favori koleksiyonlarımdan birini paylaşıyorum. Casadei'nin yaz koleksiyonuna tek kelimeyle ba-yıl-dım! Parlak neon renkleri, ilginç topukları ve neşeli tasarımlarıyla tam bir yaz koleksiyonu. Metal, rugan, yılan derisi, ahşap, krokodil, plastik gibi pek çok malzemeyi içinde barındırmasına rağmen her ayakkabının kendi içerisinde estetiği çok iyi yakalanmış. "Sade" olarak bile nitelendirebileceğimiz bu ayakkabıları sokaklarda, kırmızı halılarda görmek için sabırsızlanıyorum. Bir favori de seçemedim gerçekten çünkü hepsi birbirinden güzel, hepsi benim olsun!!!