30 Kasım 2011 Çarşamba

ünlü pabuçlar: Felicity Jones



Gün geçmiyor ki yeni bir ünlü güzel ayakkabılarıyla endam etmesin. Bugün kadrajımda Felicity Jones var. Ben kendisini yeni filmi "Like Crazy" ile tanıdım ama önceden de güzel işlerde bulunmuş bir İngiliz kendisi. Gotham Bağımsız Filmler Festivali'nde çekilmiş bir kare yukarıdaki. Felicity Jones su yeşili elbisesini Calvin Klein Collection ayakkabılarla tamamlamış. Duru bir güzelliği var kendisinin o yüzden sade kıyafetler çok yakışıyor diye düşünüyorum. Bu arada bu ayakkabıyı daha önce Chloe Moretz de kullanmıştı, hatırlatalım. Oldukça hoş ve sade olan bu ayakkabıları çekici kılan ise bileğindeki narin bantları ve bunun zıttı sert ve sivri metal topuğu bence. Ayrıca saten ve ruganın uyumu da oldukça cezbedici. Postumzu bitirirken "Like Crazy"i de tavsiye edeyim, çok duygusal ama hiç duygu sömürüsü yapmayan gerçekçi bir film, izleyiniz...

29 Kasım 2011 Salı

ünlü pabuçlar: Alexa Chung



Dün akşam İngiliz Moda Ödülleri varmış. Beni çağırmadılar tabi, atlamışım o yüzden. Kırmızı halıda da yine ünlüler çeşit çeşit kıyafetleriyle salına salına boy göstermişler. Ayakkabılarıyla benim gözüme takılan ise Alexa Chung oldu. Charlotte Olympia'nın Kitty babetlerini tercih etmiş kıyafetinin altına. Kıyafet iyi hoş da o saç ne allasen? Hani yapılmış gibi durmasın, doğal olsun daha iyi, elektriklenmiş saç modası var filan ama kafaya balon sürttürüp bi de o saçla uyuyup uyanmış da gelmiş gibi duruyor. Bir de zaafiyet geçiriyormuş gibi görünüyor olması da oldukça itici bence. Ayakkabıya laf yok tabi; günlük hayatta babetleri sık sık tercih etsem de çok estetik bulmayan biri olarak, bu babetlerin oldukça eğlenceli ve bir o kadar da şık olduğunu düşünüyorum.

28 Kasım 2011 Pazartesi

trend: tribal

Etnik desenler, tüyler, boncuklar, deriler, ipler... Bunların hepsi etnik detayları, tribal dokuları oluşturan parçalar. Yaza da en çok yakışan trendlerden biri bence. Kızgın kumlar, serin sular ve tribal ayakkabılar... Kulağa güzel geliyor. Kış mevsimine yakıştırmam ben bu modu pek. Tüyler, boncuklar yaza aitmiş gibi geliyor. Yaz neşesini taşıyan ilkbahar koleksiyonlarından örnekleri görelim de hislerime tercüman olsunlar.
 Alain Quilici                                          Aperlai
        Jimmy Choo                                 Burberry Prorsum
 Christian Louboutin                             Alexander McQueen
Michael Kors                                  Zoraide

Beyaz, mercan, turkuaz uçuşan ipeklerin, ince ketenlerin en iyi eşlikçisi tribal ayakkabılar. İndirimlerde gözünüz bu trendde olsun, yaza lazım olur, demedi demeyin.

Chloé ilkbahar/yaz 2012

Chloé'nin ilkbahar koleksiyonuna gerçekten bayıldım. Topuklu ayakkabılarda bu denli spor bir hava yakalanıp buna rağmen şıklıklarından hiçbir şey kaybetmemelerine bayılıyorum. Oldukça ince düşünülmüş, formu ayakla uyumlu, kırmızı, lame, nude gibi yaza yakışan renklerdeki bu ayakkabıları bol bol göreceğimizi umuyorum. Siyah spor ayakkabı-bot arası tasarımı koleksiyonla özdeşleştiremesem de genelini çok beğendim. En baştaki ateş kırmızısı ayakkabı içimdeki kırmızı spor araba sevdasını depreştirdi ve koleksiyondaki favorim oldu. Delikli deri yüzü, kösele platformu ve sade hatları gerçekten oldukça hoş.



ünlü pabuçlar: Victoria Beckham


Yine ünlü pabuçlar, yine Louboutin... Bu sefer Victoria Beckham'ı yakalamış kameralar. Bu da hanımefendinin havaalanı kıyafeti, yani kendisi bu kılıkla yolculuk ediyor. Zor zanaat tabi ünlü olmak, nerede yakalanacağın, nerede flaşların patlayacağı hiç belli olmuyor. Benim yüzüme bu kadar flaş patlatsalar Teenage Mutant Ninja Turtle gibi çıkarım ama dev gözlükler de bunun için sanırım. Neyse, çizmelere dönecek olursak Vicky isimli bu çizmeler oldukça şık ve kullanışlı. Victoria Beckham'ın kıyafetinin altına da değişik ama hoş bir seçim olmuş. Bebiş de pek tatlıymış...



Christian Louboutin ilkbahar/yaz 2012

Louboutin'sız bir sezon hayal bile edemediğimden arayı soğutmadan ilkbahar/yaz 2012 koleksiyonunu inceleyelim dedim. Christian Louboutin ayakkabılarının tarzı, kalıbı, çizgisi belli ama giderek bu çizgilerin içine mi hapsoluyor ne? Çok bayıldığım Allahım noooolluur benim olsun dediğim bir ayakkabı göremedim ben açıkçası (verseler giyerim ama he). Yine de Louboutin kadınlarının severek kullanabileceği tasarımlar var karşımızda. Özellikle bilekten bağlanan diken ve zımbalarla bezenmiş, ince bantlı sandaleti çok sevdim ve kırmızı halıda göreceğimize  de eminim. Ama koleksiyonun geneli beni çok etkiledi diyemem.



Otur sıfır derdim ama çarpılırım diye demiyorum, ama yine de on üzerinden yedilik bir koleksiyon var karşımızda ki Louboutin bizi on üzerinden onbirlere boğardı zamanında...

24 Kasım 2011 Perşembe

ünlü pabuçlar: Hayrunnisa Gül


Bir gün bu bayanı bloguma konuk edeceğimi düşünmemiştim ama bu kadar gündemde olan bir ayakkabıyı görmezden gelemedim. Evet, Hayrunnisa Gül'ün 6 inchlik dikkat çekici topuklularından bahsediyorum. Ayakkabı nedir, kimindir bilemiyorum ama hem İngiliz hem Türk basınının oldukça ilgisini çekti. Çekmeyecek gibi de değil hani. Sayın First Lady, kraliçeyle buluşmaya giderken o ayakkabı mı giyilir allasen? Senin modacın, danışmanın demedi mi 100 yaşındaki kadının yüreğine iner biraz alçaktan uçun diye? İngiliz magazin basını türlü türlü ironilerle yerin dibine sokmuşlar kendisini üstü kapalı, bizimkiler ise göklere çıkardılar haliyle. Bootieler güzel şimdi, verseler bana tepe tepe giyerim. Ama kraliçenin huzurunda? Koskoca kraliçenin yanında da biraz adabımızla giyinsek ya beybi...


20 Kasım 2011 Pazar

ünlü pabuçlar: Charlize Theron


Eski striptizci, yeni Oscar ödüllü sansasyonel senarist Diablo Cody'nin son filmi Young Adult. Başrolde de tahmin edebileceğiniz üzere Charlize Theron var. Filmin cuma günü New York'ta gerçekleşen galasına da yukarıdaki haliyle katılmış kendisi. Arkadaki afişlerden de anlıyoruz ki filimde ya da galada bir Dior parmağı var. Bu sebeple olsa gerek ki Charlize Theron da Dior'lar içinde. Ayakkabısı 2012 ilkbahar yaz sezonundan bir parça. Sade ama zarif elbisesini çok hoş bir şekilde tamamlamış. Ben olsam kendi filmimin New York galasına böyle gitmem tabi, takıp takıştırırım ama sanırım bu yüzden o orda ben de buradayım. Neyse ayakkabını beğendim Charlize hadi iyisin.

Jimmy Choo ilkbahar / yaz 2012

Malum Jimmy Choo yalnızca ayakkabı tasarlıyor. Bu yüzden diğer markalar gibi 3-5 modelle değil, 75 modelle çıkıyor sezona! Aralarından seçim yapmak ve buraya koymak kolay olmadı tabi, o yüzden yine benim perspektifimle başbaşasınız. Seçtiğim ayakkabıların bir kısmını çok beğendiğim için koydum -2. sıradaki su yeşili sandalet favorim- bir kısmını da ilerde ünlülerin ayağında göreceğimize eminim, yadırgamayalım diye koyuyorum -siyah straz taşlı sandaleti birileri kırmızı halıda giymezse ben de shoeshine değilim:P-. Jimmy Choo klasik formlarından vazgeçmemiş. Yine ayakkabılar alabildiğine narin, ince ince detaylarla işlenmiş ve oldukça zarif. Jimmy Choo'nun kendini sevdiren özelliği bu narinliği diye düşünüyorum, yine bu sebeple Jimmy Choo narin kadınların markası. Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston gibi minyon yapılı kadınlara daha çok yakışıyor bu ayakkabılar bence. Bir Heidi Klum olsun, bir Leighton Meester olsun iri yapılı, uzun boylu kadınlar daha chunky, platformlu ayakkabıları daha iyi taşıyorlar. Tabi bunlar tamamen benim görüşlerim, en iyisi ayakkabılarla devam edelim.




trend: mimari formlar

Bir mimar olarak ayakkabılardaki mimari tasarımların favorilerimden olduğunu söyleyemem. Bence, ayak gibi oldukça amorf bir objeyi düz çizgilerle, keskin hatlarla, primitif şekillerle tanımlamaya çalışmak objenin doğasına aykırı. Bir de içimdeki kokoş var tabi. Benim için kıvrımlı, boncuklu, çiçekli, böcekli tasarımlar daha çekici nedense... Şahsi fikirlerimi geçip sezona gelecek olursak mimari tasarımların 2012 ilkbahar yaz koleksiyonlarında göze çarptığını söyleyebiliriz. Özellikle belirteyim, Balenciaga'nın dikkat çekici tasarımı Style.com'un yılın en iyi aksesuarları listesinde ilk sırayı kapmış, yani bu trend kesinlikle öne çıkanlardan diyebiliriz. Seçtiğim ayakkabılar arasından benim favorim de Balenciaga olacak. Mimari çizgileri biraz popart, biraz fütürizmle harmanlayıp oldukça orjinal bir tasarım çıkartmışlar ortaya. Bakalım bu ayakkabıyı ileride kimlerin ayağında göreceğiz?

 Alejandro Ingelmo                                  Aperlai

 Balenciaga                                        Burak Uyan
Gio Diev                                      Jason Wu

16 Kasım 2011 Çarşamba

ünlü pabuçlar: Miranda Kerr



Sonunda beni tatmin eden bir ayakkabı! Miranda Kerr New York MoMa'nın Pedro Almodovar'ı anma etkinliklerine katılmış. Minik bebişi de Orlando'suyla evde herhalde... Ayağında da Nicholas Kirkwood'un 2011 ilkbahar yaz sezonundan harika bir ayakkabı. Tarz sahibi ünlüler çok "matchy-matchy", yani uyumlu giyinmeyi sevmezler. Aman ayakkabım çantam kemerim aynı renk olsun, yok tek bir yerde desen olsun, tek bir yerde renk olsun gibi düşünceler onlar için çok demode. Miranda Kerr de alabildiğine kalabalık bir görüntüye bürünmüş ama sade saçları ve makyajı durumu kurtarıyor. Ayakkabıların da hakkını vermiş tabi ki. Nicholas Kirkwood tasarımı bu ayakkabı bir Victoria's Secret meleğine yakışmayacak da kime yakışacak? (Ama yine de; bize de bu ayakkabıları nasip eyle yarebbim, amin.)

13 Kasım 2011 Pazar

ünlü pabuçlar: Lady Gaga


Yine bir Lady Gaga postuyla karşınızdayım. N'apayım seviyorum ben bu kızı. Kendisi Londra'da yine bir işler peşinde koşarken görüntülenmiş. Ayağında da Yves Saint Laurent'in 2012 ilkbahar yaz koleksiyonundan bir ayakkabı var. Daha piyasaya düşmeden Gaga'cığımın ayağına düşüyor ayakkabılar tabi. Metal detaylı mokasen modelindeki bu ayakkabıları ben beğendim. Özellikle rengi çok hoş ve Lady Gaga'nın kıyafetiyle de oldukça uyumlu gözüküyor. Hoş kıyafetini beğendiğimi söyleyemem. Gaga için oldukça sıradan bir seçim ve hatta onu şişman bile göstermiş ama neyse, benim konum ayakkabılar; onlar da oldukça iyi gözüküyor!
Yves Saint Laurent

Lady Gaga demişken aşağıdaki fotoğrafları eklemeden geçemeyeceğim. Önceki ünlü pabuçlar: Lady Gaga postumda Gaga'nın Louboutin Daffodile ayakkabılarından bahsetmiştim. Kendisi aynı ayakkabının üç ayrı yerde üç farklı rengi ile görüntülenmişti. Şimdi siyah süet ve beyaz modeliyle bu rakama iki tane daha eklendi. Yani sayabildiğim kadarıyla Lady Gaga'nın beş adet (evet beş!) Daffodile ayakkabısı var.